Samsung Galaxy Z Fold 3 komt met baanbrekende technologie

De adviesprijs van de Galaxy Z Fold 2 5G is voor lancering al uitgelekt.

Met de Galaxy Z Fold 2 heeft Samsung al bewezen dat de opvouwbare smartphone wel degelijk een heel stuk beter kan. Volgens de nieuwste berichten wil de fabrikant graag de grenzen met de Galaxy Z Fold 3 verleggen. De bronnen melden dat het nieuwste model over baanbrekende technieken zal beschikken.

Under-display camera Galaxy Z Fold 3

Het is erg goed mogelijk dat de Galaxy Z Fold 3 de eerste smartphone zal worden die Samsung uitrust met een under-display camera. Volgens verschillende bronnen is de fabrikant zelfs zover dat deze specifieke camera’s en schermen al in massaproductie gezet kunnen worden.

Ondanks dit goede nieuws is het helaas te vroeg voor de Galaxy S21 om hier mee te debuteren. Daarentegen lijkt de komst van deze techniek wel redelijk zeker te zijn voor de Galaxy Z Fold 3.

Grote wens

Zoveel gebruikers kunnen tegenwoordig een hekel hebben aan de doordringende notch- en hole-punch-displays, deze compromissen zijn duidelijk nodig om de selfie-camera’s te huisvesten die niemand zomaar wil opgeven. Hoewel sommige fabrikanten hebben geprobeerd het probleem te omzeilen door gemotoriseerde pop-upcamera’s te implementeren zoals in de OnePlus 7 Pro, wil Samsung de cameralens in het scherm van de Galaxy Z Fold 3 integreren en zo het probleem oplossen.

Met deze wijziging komt de Galaxy Z Fold 3 tegemoet aan een lang gekoesterde wens van veel eindgebruikers om een volledig scherm aan de voorzijde te hebben.

Uitdagingen

Net als in het scherm ingebouwde vingerafdrukscanners, brengt de UDC-technologie (under-display camera) van Samsung een aantal uitdagingen met zich mee, waar ‘s werelds grootste smartphoneleverancier nog steeds aan werkt. De grootste zorg betreft de fotografieprestaties die negatief kunnen worden beïnvloed door de aanwezigheid van een scherm tussen de lens en het onderwerp.

Een “speciaal schermontwerp” kan heel goed worden gebruikt om deze hindernis weg te nemen, naast een geavanceerd algoritme voor beeldcorrectie. Toch zou de Galaxy Z Fold 3 selfies van iets mindere kwaliteit kunnen maken in vergelijking met zijn voorlopers. Dit zou kunnen verklaren waarom Samsung deze experimentele functie niet wil introduceren in de reguliere S21-serie.

ZTE Axon 20 5G

Hoewel de Galaxy Z Fold 3 een pionier zal worden onder de Samsung-smartphones (als deze geruchten natuurlijk uitkomen), is ZTE er al in geslaagd om de in Korea gevestigde technologiegigant te verslaan met de camera onder het scherm. Vreemd genoeg wordt de Axon 20 5G geleverd met een kleine rand aan de boven- en onderkant van het 6,92-inch paneel. Dat betekent dat de Galaxy Z Fold 3 nog steeds ‘s werelds allereerste ‘perfecte full-screen’-telefoon zou kunnen zijn, tenminste wanneer uitgevouwen en van voren gezien.

Aan de andere kant wordt verwacht dat het vlaggenschip pas ergens in het derde kwartaal van 2021 het daglicht zal zien, op welk moment veel andere merken, meestal gevestigd in China, waarschijnlijk het voorbeeld van ZTE zullen volgen . Het gaat er echter niet altijd om dat je de eerste bent en de eerste berichten rond de ZTE Axon 20 lijken te suggereren dat de selfie-kwaliteit inderdaad een probleem is.


2 reacties
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
De adviesprijs van de Galaxy Z Fold 2 5G is voor lancering al uitgelekt.

Apple begint met het testen van de opvouwbare iPhone

Volgend bericht
De eerste details over de Poco M3 zijn vlak voor lancering gelekt.

POCO M3 lekt voor het eerst in renders

Gerelateerde berichten
Total
18
Share