Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip: renders en details

De laatste weken werd er veel geschreven over de 2e opvouwbare telefoon van Samsung. Nu verschenen bij meerdere bronnen de – vermoedelijk – officiële renders van de Samsung Galaxy Z Flip. Daarnaast raakten ook specificaties van het toestel bekend.

Galaxy Z flip heeft horizontale vouwlijn

Op de Duitse website WinFuture werden een heel aantal renders en specificaties geplaatst, waardoor we nu een duidelijk beeld hebben van de Samsung Galaxy Z Flip. Hij heeft een scherm met een 22:9 verhouding en een diagonaal van 6,7”. De resolutie zou 2636 x 1080 pixels bedragen. Het vouwbare scherm is niet – zoals bij de Galaxy Fold – voorzien van een laag kunststof, maar van een dunne glaslaag. Deze ‘Ultra Thin Glass’-laag moet meer bescherming bieden en duurzamer zijn. Een ander groot verschil met de Galaxy Fold, is dat je de Galaxy Z Flip horizontaal vouwt.

De Galaxy Z Flip heeft aan de binnenkant een 10-megapixel camera. Aan de achterkant zitten twee camera’s: een reguliere en een ultragroothoekcamera. Beide hebben een 12-megapixelsensor.

Tweede scherm

Aan de achterkant van de Galaxy Z Flip zit nog een klein scherm. Dit werkte Samsung weg onder een beschermlaag van Gorilla Glass 6. Het 1,06”OLED-paneel heeft een resolutie van 300 x 116 pixels. Dit scherm kan gebruikt worden om de tijd, notificaties of ander informatie te tonen.

Volgens bronnen krijgt het toestel een Snapdragon 855+ met acht cores op maximaal 2,84 GHz. Verder zou hij 8 GB RAM krijgen en 256 GB opslag. Uitbreiden zou geen optie zijn, een microsd-kaartslot ontbreekt namelijk. Qua accu moet je rekenen op 3.300mAh. De Galaxy Z Flip zou 183 gram wegen. Opgevouwen zijn de afmetingen 87,4×73,6×17,3mm. Vouw je hem uit, dan is de lengte 167,9mm, de dikte bedraagt maximaal 7,2mm.

Een ander niet onbelangrijk detail: de prijs komt wellicht op zo’n 1.500 euro. Hoewel Samsung zelf dit nog niet bevestigde, is de Galaxy Z Flip waarschijnlijk vanaf 14 februari te koop.

Standaard afbeelding
Karolien Compiet
Karolien is gek op telecom en erg benieuwd wat de toekomst op dat vlak zal brengen. Door hierover te schrijven, houdt ze meteen ook jou op de hoogte!
Artikelen: 34

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.