Promotieafbeeldingen van de Samsung Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3 gelekt.

Samsung Galaxy Z Flip 3 duikt mogelijk onder de € 1000,-

Dagen nadat het definitieve ontwerp van Samsung’s Galaxy Z Flip 3 online opdook, doen er geruchten de ronde over een mogelijke prijsverlaging waardoor de opvouwbare clamshell niet duurder zou zijn dan een traditionele vlaggenschiptelefoon.

Prijsdaling

Betrouwbare tipgever Max Jambor heeft een lek gedeeld van Twitter-gebruiker @hwangmh01, die beweert dat de Samsung Galaxy Z Flip 3 ergens tussen $ 990 en $ 1.199 in de Verenigde Staten zal worden verkocht wanneer deze deze zomer wordt uitgebracht.

De originele Galaxy Z Flip kwam begin vorig jaar op $ 1.380 in de VS terecht. De nieuwere Galaxy Z Flip 5G arriveerde enkele maanden later en kostte $ 1.449, hoewel de prijs sindsdien is verlaagd tot $ 1.199.

Dat laatste lijkt de hoogste prijs te zijn die Samsung overweegt voor zijn Galaxy Z Flip 3, maar als het Zuid-Koreaanse merk lager gaat, kan het serieus helpen om opvouwbare smartphones mainstream te maken. Dit toestel zou tenslotte in 2021 een van de beste telefoons moeten zijn .

Design en kleuren

Qua ontwerp zal de Galaxy Z Flip 3 zich laten inspireren door de Google Pixel 2 XL met een tweekleurig ontwerp dat een zwart paneel over de camera aan de achterzijde en het display combineert met een kleurrijk stuk glas. Het zwarte paneel beslaat ongeveer een derde van de achterkant, de rest komt in de door de gebruiker gekozen kleur. Daarover gesproken, het gerucht gaat dat Samsung de Galaxy Z Flip 3 in acht kleurstellingen zal aanbieden : violet, groen, beige, grijs zwart, donkerblauw, lichtroze en wit.

Tegenvallende laadsnelheid

Wat de Galaxy Z Flip 3 van Samsung betreft, duidt een certificering op ondersteuning voor hoge oplaadsnelheden tot 15W. Dat is nogal teleurstellend, aangezien dit apparaat in de VS ongeveer $ 1.000 zou kunnen kosten. De technologie is veel langzamer dan wat wordt aangeboden door Chinese rivalen, die soms wel 65 W kan bedragen, en zelfs verbleekt in vergelijking met Apple, dat 20 W snel opladen ondersteunt voor de hele iPhone 12-serie. De originele Galaxy Z Flip stond ook standaard op 15W. Natuurlijk bieden zowel de Galaxy Z Fold 3 als de Z Flip 3 ondersteuning voor draadloos opladen . Maar voorlopig is er geen woord over de snelheden.

Galaxy Z Flip 3 in augustus

Naast de prijsinformatie en naam is een datum opgenomen – 3 augustus. Het is op dit moment onduidelijk of dat de releasedatum van de Galaxy Z Flip 3 of de aankondigingsdatum van de Galaxy Z Flip 3 is. Ondanks recente lekken en rapporten, is de kans groot dat 3 augustus de releasedatum is. 

Momenteel wordt medio juli een Unpacked-evenement voor de Galaxy Z Flip 3 verwacht. De Samsung Galaxy Z Fold 3 zou op hetzelfde persevenement moeten verschijnen. Het is onduidelijk of de tijdlijn van de release overeenkomt met die van de compacte (en vermoedelijk goedkopere) Galaxy Z Flip 3. De verwachting is dat de Galaxy Z Flip 3 van Samsung wordt geleverd met Qualcomm’s Snapdragon 888 aan de binnenkant en een 6,7-inch 120Hz-display. Volgens geruchten staat er ook een secundair 1,4- inch scherm op de kaart. 

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.