Samsung Galaxy S8 Lite gespot

Onlangs heeft Samsung de Galaxy S9 geïntroduceerd en hiermee komt de Galaxy S8 wat meer op een zijspoor te zitten. Toch wil Samsung niet direct afscheid nemen van het vlaggenschip van vorig jaar. Bij de FCC is de SM-G8750 opgedoken, de Samsung Galaxy S8 Lite. Het is voor fabrikanten een veelgebruikte methode om oudere modellen nog een laatste push te geven. Het is daarnaast een mooie kans om een betaalbare smartphone te bemachtigen met specificaties van een high-end smartphone.

Overeenkomsten

De nieuwe Galaxy S8 Lite vertoont opmerkelijk genoeg veel overeenkomsten met zijn grote broer. Zelfs de vingerafdrukscanner zit nog op de plaats die juist zoveel kritiek heeft opgeleverd. We kunnen dus eigenlijk direct een minpunt noteren voor deze variant. ook het gebogen scherm zal weer terugkeren in deze Galaxy S8 Lite en ook de aluminium behuizing blijft bestaan. op het oog kunnen we dus niet snel iets merken aan deze lichtere variant van het vlaggenschip uit 2017. De verschillen moeten dan dus onderhuids gemaakt worden.

Hardware

op het oog zien wij dus geen verschillen, maar onderhuids verschilt de Galaxy S8 Lite wel met zijn grote broer. Ondanks dat hij over dezelfde schermgrootte beschikt, 5.8 inch, is de resolutie wel lager. Het scherm heeft een maximale resolutie van 2220 x 1080 pixels. De camera is ook vervanger met een goedkopere variant. Aan de achterzijde zien wij nu een 16 megapixels camera welke ook weer in de Galaxy A-serie terugkomt. De Lite wordt geleverd met een 2.2 Ghz octa-core processor met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslagcapaciteit. hiermee zijn er onderhuids wel wat wijzigingen op te merken.

Nederland

De kans dat deze Galaxy S8 Lite naar Nederland komt is wel een stuk groter geworden. Dit komt mede door het feit dat de smartphone door de FCC gekeurd is. Hiermee is het vermoeden sterk dat deze smartphone wereldwijd verkocht gaat worden. Verschillende Lite-varianten van Samsung hebben al eens eerder in Nederland in de schappen gelegen. De kans dat dus ook deze leverbaar gaat worden in Nederland is groot. Wanneer hij beschikbaar gaat worden is nog onbekend alsmede de adviesprijs.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.