Samsung Galaxy S22 Ultra gaat niet mee in de megapixel race

Vandaag heeft Samsung de Galaxy S21 Ultra 5G gelanceerd.

Weet je nog die veelzeggende teaser van Samsung’s aankomende Exynos-chipset die een telefoon met 6 camera’s en zijn ongrijpbare 200MP-sensor liet zien? Nou, dat was misschien een concept voor andere telefoons, niet voor de opvolger van de Galaxy S21-serie. De Galaxy S22 Ultra zal mogelijk de 200MP-sensor naast zich neerleggen.

Ontwikkeling 200MP-sensor

Hoewel het gerucht gaat dat Samsung inderdaad samen met Xiaomi werkt aan een exclusieve 200 MP-telefooncamerasensor voor de Mi 12-serie, net als bij de eerste generatie 108 MP in de Mi Note 10, giet leakster Ice Universe koud water in de hoop dat we zal het ook in elk van de Galaxy S22-modellen zien. De eer lijkt in dit geval dus geheel naar Xiaomi te gaan.

Galaxy S22 Ultra met verbeterde algoritme

Dit omvat natuurlijk de geruchten 200MP-camera van de Galaxy S22 Ultra, en Samsung zal blijkbaar de software-algoritmen oppoetsen die in plaats daarvan de nieuwste derde generatie 108MP-sensor beheren.

Wij zijn bijvoorbeeld opgelucht, aangezien Samsung onlangs ‘ s werelds eerste telefooncamerasensor met 0,7 micron pixels heeft aangekondigd . Het is een zeer compacte 50 MP-affaire die nog steeds profiteert van de nieuwerwetse Dual Pixel Pro- en HDR- stapeltechnologieën van Samsung, maar die pixels zijn klein!

Welke ruis en reducerende trucjes of software-algoritmen je ook toepast, dezelfde sensor zal niet zo goed kunnen presteren als de 50 MP GN2 van Samsung met een grote pixelgrootte van 1,4 micron, en dat is gewoon natuurkunde.

Meer pixel is vooral marketing

Onze vrees is dat, om 200 miljoen pixels in een sensor te proppen voor een beheersbare vormfactor, Samsung hetzelfde pixelproces van 0,7 micron zou moeten gebruiken dat het moeilijk zou hebben om de huidige 108 MP in de S21 Ultra te verslaan in alles behalve marketingmateriaal en “hoogste cameraresolutie op een telefoon” bombast.

Toegegeven, deze Dual Pixel Pro-focustechnologie die je hierboven ziet, is de knieën van de bij, maar niets verhindert Samsung om het in zijn grotere sensor te introduceren, hopelijk op tijd voor de S22 Ultra, of gewoon weigeren om verder deel te nemen aan de megapixelrace, en de 50MP GN2-eenheid voor de S22-serie. Ben je teleurgesteld dat we misschien geen Galaxy S22 Ultra met 200MP camera op de achterkant zien?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
De Nokia X60 wordt mogelijk het nieuwe vlaggenschip van het bedrijf.

Nokia X60 wordt mogelijk de langverwachte topper

Volgend bericht
OnePlus Nord N1 5G voor het eerst in beeld gebracht

OnePlus Nord 2 wordt op 22 juli gepresenteerd

Gerelateerde berichten
Total
2
Share