Samsung Galaxy S22 FE komt er niet, wel een andere versie

Samsung Galaxy S21 FE officieel gelanceerd.

In 2020 bracht Samsung zijn allereerste Fan Edition-smartphone uit, de Galaxy S20 FE. En het kwam in twee versies: een 4G-versie met de eigen Exynos 990 SoC van het bedrijf, en een 5G-variant met Qualcomm’s Snapdragon 865. Snel vooruit naar januari, en de Galaxy S21 FE arriveert eindelijk, maar in slechts één iteratie, met de 5G capabele Snapdragon 888 aan het roer. Nu komt er weer verandering.

Waarschijnlijk 4G

We gingen ervan uit dat er geen 4G-versie van de S21 FE zou zijn, aangezien 5G-netwerken tegenwoordig steeds vaker over de hele wereld voorkomen, en zelfs middenklassers hebben nu vrijwel allemaal standaard 5G-ondersteuning. Maar Samsung wil ons verrassen, zo lijkt het, dus het werkt aan een 4G-versie van de Galaxy S21 FE.

Terwijl de 5G-versie het modelnummer SM-G990B heeft, hebben de mensen van Galaxy Club een aankomende SM-G990B2 opgegraven die in de maak is, compleet met zijn eigen afzonderlijke firmware. Dat model is onlangs gecertificeerd door de Bluetooth SIG en heeft Bluetooth 5.2 aan boord, terwijl de G990B, ook bekend als de S21 FE 5G, alleen Bluetooth 5.0 heeft.

Hardware

De S21 FE 4G zal worden aangedreven door Qualcomm’s Snapdragon 720G-chipset, volgens meerdere vermeldingen in Scandinavische online winkels, evenals winkels in België en Nederland.

Prijsstelling Galaxy S21 FE 4G

Die SoC werd vorig jaar door Samsung gebruikt in de Galaxy A52, en ook door Xiaomi-submerk Redmi in een groot aantal apparaten. Het is veel goedkoper dan de Snapdragon 888 in de S21 FE 5G, wat betekent dat de Galaxy S21 FE 4G ook goedkoper moet zijn. Het is onduidelijk of er nog andere hardwareverschillen tussen de twee zullen zijn. Een exacte prijs kunnen wij helaas nog niet melden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Deze nieuwe Android applicaties moet je direct verwijderen voor je eigen veiligheid.

Verwijder deze Android-apps voordat ze geld en data stelen

Volgend bericht
Renders van de Nokia X21 5G en de Nokia G11 Plus zijn gelekt.

Renders Nokia X21 5G en Nokia G11 Plus gelekt

Gerelateerde berichten
Total
1
Share