Samsung Galaxy S21 (S30) laat features vallen en terugkomen

De 3.5mm jackplug komt mogelijk terug op de Samsung Galaxy S21.

We moeten niet vergeten dat wij begin volgend jaar de nieuwe Galaxy S21 of Galaxy S30 kunnen verwachten. Voor nu is de naamgeving onbekend, maar langzaam druppelt er wel informatie binnen over deze aankomende smartphone. De details zijn wellicht nog wat summier, maar je krijgt wel een goed idee over de denkwijze bij de fabrikant. 

3.5mm jackplug Galaxy S21

Een controversiële wijziging is vermoedelijk de terugkeer van de 3.5mm jackplug. Het gemis van deze poort lijkt toch groter dan verwacht en de terugkeer van de poort lijkt aanstaande te zijn. Destijds werd de jackplug nog verwijderd om zo meer plek te kunnen bieden aan de accu. Toch lijkt de accu nu ondergeschikt te raken aan de oeroude jackplug.

Je kunt de jackplug niet direct koppelen aan de slechte verkoopprestatie van de huidige Galaxy S20. Immers zijn er meerdere high-end smartphone zonder deze poort en deze verkopen gewoon goed. Toch verwacht Samsung dat de terugkeer van deze aansluiting in de Galaxy S21 (S30) een positief effect zal hebben op de verkoop van de smartphone.

Met de terugkeer van deze jackplug wil Samsung de marketingmachine weer volledig opendraaien. Sony bracht recentelijk deze jackplug ook weer terug naar de Xperia 1 II welke sinds 2018 al afwezig was. Het is juist deze fabrikant die inmiddels heeft toegegeven dat de bewuste poort voor wat positiviteit in de verkopen heeft gezorgd.

Time-of-Flight sensor

Volgens verschillende bronnen zal de aankomende Galaxy S21 niet meer beschikken over een Time-of-Flight sensor. Deze sensor is een accurate sensor die onder meer de afstand meet van een object ten opzichte van de lens. Deze informatie stelt de camera in staat om razendsnel scherp te stellen. Deze ToF-sensor biedt daarnaast nog een hoop extra voordelen zoals een bokeh-effect in foto’s. Waarom zou Samsung deze sensor dan willen laten vervallen in de Galaxy S21?

Volgens bronnen zit er momenteel geen vooruitgang meer in deze sensor. Het maximale is bereikt met de sensor. De sensor werkt inderdaad razendsnel en zorgt voor prima en leuke foto’s. Het gebrek aan verdere innovatie is voor Samsung al de eerste reden om deze Time-of-Flight sensor te heroverwegen.

Tot voor dit jaar heeft Samsung de bewuste sensor nog wel gewoon ingezet. Volgens ingewijden werd dit juist gedaan om de concurrentie (lees Apple en Huawei) bij te kunnen benen. Toch lijkt nu het punt te zijn gekomen waar de Galaxy S21 mogelijk alsnog afscheid moeten nemen van de ToF-sensor. In de aankomende iPhone 12 wordt namelijk de nieuwere LiDAR dieptesensor geïntegreerd. Deze nieuwere dieptesensor is een stuk preciezer en werkt over een grotere afstand. Juist hierdoor overweegt Samsung de handdoek in de ring te gooien. Momenteel is er namelijk geen geschikte vervanger voor handen.

De Time-of-Flight sensor zou in theorie ook kunnen werken volgens de LiDAR methode. Hiervoor moet Samsung echter bij Sony aankloppen en hier vangt Samsung bot. Sony heeft namelijk deze techniek exclusief ‘verkocht’ aan Apple. Toch geeft men bij Samsung niet zomaar op. Volgens ingewijden werkt Samsung momenteel aan een andere dieptesensor die net zo nauwkeurig werkt als de LiDAR dieptesensor. Wanneer de fabrikant het voor elkaar krijgt om deze dieptesensor net zo accuraat te maken heb je alsnog kan dat deze sensor in de Galaxy S21 terug zal keren.

Mogelijk zonder lader

Net als bij Apple denkt Samsung er diep over na om de Galaxy S21 zonder lader uit te leveren. In plaats hiervan kan de klant kiezen om de bestaande lader te gebruiken. De eindgebruiker kan uiteraard ook kiezen uit de verschillende snelladers van het merk. De beslissing over deze lader lijkt nog niet gemaakt te zijn. De fabrikant kan deze wijziging nog even afwachten. Het is namelijk goed mogelijk dat de iPhone 12 wel zonder lader geleverd zal worden. Samsung zal mogelijk de kat uit de boom kijken alvorens men werkelijk deze beslissing durft te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

HTC zal nog enkele nieuwe modellen in de Wildfire-serie uitbrengen.

HTC komt nog met vier nieuwe betaalbare smartphones

Volgend bericht

Huawei logo

Oudere Huawei smartphones verliezen mogelijk Google-apps

Gerelateerde berichten

Total
1
Share