Samsung Galaxy S21 komt mogelijk met 16 GB RAM

De 3.5mm jackplug komt mogelijk terug op de Samsung Galaxy S21.

Eerder dit jaar maakte Samsung bekend dat ze halverwege dit jaar beginnen met de massaproductie van een 16 GB werkgeheugenmodule. Inmiddels heeft de fabrikant aangegeven dat de productiefaciliteit is voorbereid en de productie daadwerkelijk kan starten. Dit is mogelijk goed nieuws voor de Galaxy S21.

Ongekende snelheid

Volgens Samsung moeten wij de nieuwe geheugenmodule niet vergelijken met een andere module. Dankzij een nieuw productieproces is de module krachtiger dan ooit. Met betrekking tot de snelheid zijn er flinke stappen overwonnen, aldus Samsung. Zo kan de LPDDR5 geheugenkaart snelheden verwerken tot 6,400 megabits per seconde (Mb/s). Dit maakt de module ongeveer 12% sneller in vergelijking met de huidige Galaxy Note 20.

De 16 GB werkgeheugenmodule is in staat om 51.2 GB data per seconde te verwerken. Dat zijn enorme cijfers die nog nooit eerder zijn behaald. Desondanks is deze module ook nog eens 30% dunner in vergelijking met het huidige model. Daarnaast maakt men gebruik van acht chips in plaats van de huidige twaalf.

Galaxy S21 met 16 GB RAM

Het is goed mogelijk dat Samsung deze nieuwe stap wil toepassen in hun nieuwste smartphone. De eerst mogelijke smartphone zou dan de Galaxy S21 worden. Het gaat hierbij dan uitsluitend wel om het duurste model. We moeten er daarnaast rekening mee houden dat deze versie enkel is voorbehouden op bepaalde markten. De komst van deze Galaxy S21 naar Europa is dus niet zeker.

Deze ontwikkeling volgen wij uiteraard op de voet. In dat geval zal de Galaxy S21 wederom een echte krachtpatser worden al moet je dan wel serieus wat geld op tafel leggen. Het gaat immers dan wel om het duurste model in deze nieuwe serie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
De OnePlus 9 lijkt in maart 2021 te worden aangekondigd.

OnePlus Clover komt met enorme 6000 mAh accu

Volgend bericht
De Galaxy M51 is sinds vandaag te bestellen als pre-order in Duitsland.

Samsung Galaxy M51 officieel gelanceerd

Gerelateerde berichten
Total
1
Share