Toeleveranciers starten de productie spoedig voor de Galaxy S21.

Samsung Galaxy S21 komt mogelijk dit jaar nog

Gezien de recente ontwikkelingen rondom de Galaxy S21 is het goed mogelijk dat het vlaggenschip dit jaar nog in de schappen ligt. Het is gebruikelijk dat dit model meermaals het nieuws weet te bereiken, maar de geruchten worden nu rondom de lancering steeds hardnekkiger. Zo wordt de planning voor de productie van de smartphone zelfs naar voren geschoven.

Toeleveranciers

Volgens verschillende toeleveranciers heeft Samsung momenteel haastwerk gemaakt rondom de Galaxy S21. De verschillende partijen zijn gevraagd om de verscheidene onderdelen eerder aan te leveren. Er zijn inmiddels verschillende toeleveranciers gesproken die feitelijk allemaal hetzelfde zeggen. De onderdelen zullen aankomende maand in productie gezet worden.

Galaxy S21 voor de kerst?

De lancering van het nieuwste topmodel hoeven wij in ieder geval nog niet in november te verwachten. Indien het bovenstaande bericht klopt zal een lancering eerder in december plaatsvinden. Hierdoor is de Galaxy S21 ruimschoots eerder in de schappen dan aanvankelijk werd gedacht.

De grote vraag is natuurlijk of de Galaxy S21 dan nog voor de kerst beschikbaar is. Met de huidige wetenschap en de pandemie is het aannemelijk dat het nieuwe topmodel niet onder een kerstboom te zien zal zijn.

Het naar voren schuiven van de release voor de Galaxy S21 zal dan ook eerder aan antwoord zijn op de iPhone 12. Van dit nieuwste model worden in november pas de leveringen verwachten. Hierdoor komt het model van Samsung relatief kort op de smartphone van Apple. Het lijkt dan ook eerder een tactisch besluit.

Weinig verrassend

Dat de Galaxy S21 iets naar voren geschoven kan worden is zeker niet vreemd te noemen. Het nieuwste model is vooral een verbeterde versie van de Galaxy S20. De nodige onderdelen kunnen hergebruikt worden en het productieproces hoeft dus geen grote wijziging te hebben.

Met deze informatie en met wat rekenwerk lijkt Samsung ongeveer zes weken voor op schema te liggen met de Galaxy S21 in vergelijking met zijn voorganger. Ondanks het goede nieuws rondom de productie verwachten wij de lancering toch pas in januari. De leveringen zullen dan natuurlijk ook eerder aanvangen dan wat wij tot nu toe gewend waren.

S Pen ondersteuning

Er zijn berichten dat het absolute topmodel van de Galaxy S21 de S Pen zal ondersteunen. Concrete bewijzen zijn hier alsnog niet voor, maar verschillende betrouwbare bronnen hebben deze informatie inmiddels wel gedeeld. De Galaxy S21 Ultra 5G zal dan de vervanger worden van de Galaxy Note zoals wij deze nu kennen.

Deze informatie komt wel overeen met wat wij vorig jaar al eens wisten te berichten. Toen leek het er al sterk op dat de huidige Galaxy S20 hetzelfde zou doen. Inmiddels weten wij dat de scheiding voor dit jaar nog is gemaakt. De samenvoeging van de modellen lijkt nu dan ook eerder een kwestie van tijd te zijn.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.