Samsung Galaxy S21 kan wel eens fors goedkoper worden

De Samsung Galaxy S21 komt onder andere in de kleuren wit en violet.

Als de nieuwste geruchten kloppen kan de aankomende Galaxy S21 wel eens een stuk goedkoper op de markt worden gebracht. Eerder dit jaar kreeg Samsung zware kritiek vanwege zijn beslissing om de prijzen te verhogen met de lancering van de Galaxy S20 . De controversiële stap, in combinatie met een ongekende wereldwijde pandemie, leidde uiteindelijk tot slechte verkopen en nu bereidt het merk zich voor om terug te keren.

Tot € 150,- goedkoper

Een nieuw gerucht uit Zuid-Korea (via SamMobile ) wijst op aanzienlijke prijsverlagingen voor de gehele Galaxy S21-serie. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft nog steeds geen beslissing genomen over de uiteindelijke prijs, volgens de informatie, maar het heeft wel een aantal prijsklassen in gedachten. 

Op dit moment  wordt gezegd dat Samsung de prijzen van elk Galaxy S21-model in de Verenigde Staten met ergens tussen de $ 100 en $ 150 wil verlagen. Dit kan natuurlijk veranderen vóór de aankondiging, maar met dat in gedachten zou de prijs van de Galaxy S21 er als volgt uit moeten zien:

– Samsung Galaxy S21 5G – $ 850 naar $ 899, een daling van $ 999.
– Samsung Galaxy S21 + 5G – $ 1.050 tot $ 1.099, een daling van $ 1.199.
– Samsung Galaxy S21 Ultra 5G – $ 1.250 tot $ 1.299, een daling van $ 1.399.

Zoals gewoonlijk moet deze informatie met een korreltje zout worden genomen, maar het is niet de eerste keer dat er geruchten gaan dat Samsung de prijzen verlaagt. Nog maar een paar weken geleden hintte tipgever Max Weinbach op de prijsverlaging. Aangenomen wordt dat het een aanpassing is op basis van de huidige vraag naar vlaggenschepen en de toestand van de wereldeconomie.

Lancering

Samsung introduceert zijn nieuwste high-end smartphones vaak midden tot eind februari voordat ze in de eerste week van maart naar klanten worden verzonden. Voor 2021 verandert het in Seoul gevestigde merk echter zijn releasetijdlijn.

Volgens de laatste berichten heeft Samsung zijn volgende Unpacked-evenement gepland voor donderdag 14 januari. Het evenement is nog steeds niet officieel, maar persuitnodigingen zouden later deze maand moeten worden verstuurd, mogelijk rond het nieuwe jaar. 

Tijdens het evenement wordt verwacht dat het bedrijf zijn nieuwe Galaxy S21-serie  en draadloze oortelefoons van de volgende generatie onthult , die naar verluidt Galaxy Buds Pro worden genoemd . Dit laatste zou beschikbaar kunnen worden gesteld als een pre-orderbonus voor kopers.

Over pre-orders gesproken, de volledige Galaxy S21 zou op de dag van de aankondiging beschikbaar moeten zijn. De eerste zendingen worden echter pas op vrijdag 29 januari verwacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

De eerste concepten van opvouwbare en oprolbare smartphones heeft Samsung met de wereld gedeeld.

Samsung geeft hun visie op toekomstige schermen

Volgend bericht

De nieuwe Nokia 9.2 PureView wordt het nieuwste vlaggenschip van de fabrikant.

Nokia 10 komt met Snapdragon 888

Gerelateerde berichten

Total
2
Share