Deep Fusuon zal ook zijn intrede gaan maken op de Galaxy S11

Samsung Galaxy S11 krijgt mogelijk ook ‘Deep Fusion’ techniek

Soms zie je een Twitterbericht voorbij komen die je weer snel leest en vergeet. Zo werd in augustus al eens gesproken over de Galaxy S11 en mogelijk nieuwe cameratechniek. Wij gaven hier nog geen aandacht aan, ondanks dat de bron wel als betrouwbaar aangemerkt kan worden. Vandaag gaf de Twitteraar meer informatie over deze nieuwe cameratechniek waar hij het in augustus over had.

Twitter

Het komt vaker voor dat Twitter wordt gebruikt om een gerucht snel de wereld in te helpen. Doorgaans nemen wij bepaalde geruchten dan ook met een flinke korrel zout. Wij hebben echter wel ons bronnen welke wij als betrouwbaar bestempelen. Het onderstaande werd in augustus op Twitter geplaatst. Het was vooral een nietszeggend bericht, maar vandaag is er een vervolg gegeven aan het onderstaande bericht.

The S11 camera will bring something that has never been seen before. Samsung fans, if you care about the camera, please skip Note10.

Galaxy S11 Deep Fusion

Volgens de Twitteraar werkt Samsung nu aan een camerafeature wat wij bij Apple kennen als Deep Fusion. In totaal wordt er met deze nieuwe techniek een negental foto’s gemaakt. Er zijn vier foto’s met een erg korte sluitertijd en nog eens vier foto’s voordat de knop voor de foto werkelijk is aangeraakt. Wanneer je op de knop drukt wordt de foto gemaakt met een iets langere sluitertijd. Alle foto’s worden hierna razendsnel samengevoegd waarbij de software door ruim 24 miljoen pixels moet gaan worstelen. Uiteindelijk volgt hier de beste foto uit zonder teveel verstoring in het beeld.

De techniek is al eens eerder bij de Google Pixel 3 gezien, echter zorgt dit voor enorm veel laadtijd bij het maken van foto’s. Bij de nieuwe generatie iPhone’s werkt dit een stuk soepeler. Voor de nieuwe Galaxy S11 zal dit ongeveer gelijkwaardig moeten gaan werken. Daarnaast weet de Twitteraar te melden dat vooral op dit gebied de Galaxy S11 een flinke stap voorwaarts maakt. Wij moeten er wel rekening mee houden dat deze techniek enkel voorbehouden is aan de duurdere modellen. De Galaxy S11e zal waarschijnlijk niet over deze functie beschikken.

Lancering op MWV 2020

De eerste berichten zijn dat de nieuwe Galaxy S11 smartphones mogelijk in februari op het MWC gelanceerd zullen worden. Deze beurs opent op maandag 24 februari en eindigt op donderdag 27 februari. Waarschijnlijk zal Samsung hun nieuwe vlaggenschip dan een dag eerder lanceren. Wij noteren dan ook 23 februari in onze agenda als mogelijke lanceerdatum voor de Galaxy S11.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.