Foto's van een 5000 mAh betreffen mogelijk de accu voor de Galaxy S11+.

Samsung Galaxy S11+ krijgt een 5000 mAh accu

De informatie over de aankomende Galaxy S11+ blijven binnenstromen. Nu zijn de pijlen gericht op de accu en volgens goed geïnformeerde bronnen krijgt de nieuwe Galaxy S11+ de beschikking over een 5000 mAh accu. Dit is een flinke verbetering ten opzichte van al zijn voorgangers. De grotere accu heeft uiteraard ook een goede reden.

Accu EB-BG988ABY

De 5000 mAh accu draagt het modelnummer EB-BG988ABY. Deze accu correspondeert met modelnummer SM-G988. Dit laatste model is bij ons beter bekend als de Galaxy S11+. Nu zijn er echter ook details over de accu naar buiten gekomen. Het eerder genoemde modelnummer heeft een accucapaciteit van 5000 mAh volgens de informatie op de accu zelf. Momenteel beschikt de Galaxy S10+ over een 4100 mAh accu. Met deze nieuwe accu maakt de Galaxy S11+ een flinke sprong voorwaarts. Enkel de Galaxy M20 en de Galaxy M30 beschikken over dezelfde accucapaciteit. De Galaxy M30s kan rekenen op een accucapaciteit van 6000 mAh.

Deze laatste modellen zijn echter geen high-end smartphones. De Galaxy S11+ heeft in dat opzicht de primeur om alles eerste high-end smartphone van Samsung met een dergelijke accucapaciteit op de markt te komen.

Goede redenen

Samsung heeft gegronde redenen om de Galaxy S11+ van een grotere accu te voorzien. Zo wordt de smartphone waarschijnlijk voorzien van een 6.9 inch Dynamic AMOLED scherm met een verversingsfrequentie van 120 Hz. Daarnaast wordt dit absolute topmodel voorzien van de Exynos 990 chipset, 12 GB werkgeheugen en 512 GB opslag. Zoals eerder gemeld zal de Galaxy S11+ standaard 5G ondersteunen. Het zijn allemaal elementen die de nodige stroom zullen vergen van de accu. Onder aan de streep zul je dus niet langer met de smartphone kunnen werken. Je kunt echter wel rekenen op een normale standbytijd.

Opladen Galaxy S11+

Het opladen van een dergelijk grote accu zal op de normale wijze een flinke poos duren. Het is daarom vrijwel zeker dat de Galaxy S11+ een 45W snellader zal toevoegen in de doos om deze accu snel van voeding te kunnen voorzien. Het is daarnaast vrijwel zeker dat deze smartphone ook draadloos laden zal ondersteunen, maar dit zal uiteraard niet zo snel gaan als wanneer je de accu direct aan het netstroom koppelt.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.