Op 18 februari zullen de Galaxy S11 en de Galaxy Fold 2 hun wereldwijde debuut maken.

Samsung Galaxy S11 komt mogelijk op 18 februari

Volgens nieuwe bronnen zal de nieuwe Galaxy S11 op 18 februari gelanceerd worden. Naast de Galaxy S11 wordt mogelijk ook de Galaxy Fold 2 op deze datum gelanceerd. Hierdoor kan de fabrikant op een enkele dag voor een enorme verschuiving zorgen op de smartphonemarkt. Beide smartphones worden al sinds enige tijd goed gevolgd door enthousiastelingen.

Eerdere lanceringen

De datum van 18 februari komt zeker niet helemaal uit de lucht vallen. Het komt zelfs overeen met de eerdere lanceringen van een nieuwe Galaxy S. Normaal gebruikt Samsung het MWC in Barcelona om hun nieuwe high-end smartphone te lanceren. Hiervoor plant de fabrikant een apart ‘Unpacked’ evenement, vlak voor de opening van de beurs. Zo werd de Galaxy S10 dit jaar gelanceerd op 20 februari, waarna overige details op 25 februari kenbaar werden gemaakt.

Volgens de bron Ice Universe wordt de nieuwe Galaxy S11 op 18 februari in San Fransisco gelanceerd. Op 24 februari zullen dan de deuren van het MWC in Barcelona worden geopend.

Dubbele lancering

Het blijft volgens de bekende bron echter niet bij de lancering van de Galaxy S11. Volgens hem zal ook de Galaxy Fold 2 gelanceerd worden. Wij hebben het dan dus over een dubbele lancering van twee langverwachte smartphones. De Galaxy Fold 2 krijgt een radicaal ander design volgens eerste geruchten. Waar de bestaande Galaxy Fold nog als een soort tablet moest fungeren, gaat zijn opvolger meer als een functionele smartphone fungeren. Dit model krijgt dan ook het ontwerp mee van wat wij nu kennen van de Motorola RAZR. De dubbele lancering betekent dus ook dubbel zoveel nieuws te melden voor Samsung.

Veranderingen Galaxy S11

Bij de nieuwe Galaxy S11 kunnen wij ook de nodige wijzigingen verwachten. Volgens laatste geruchten krijgt de ‘standaard’ Galaxy S11 de beschikking over een 4500 mAh accu, terwijl de Galaxy S11+ een accu meekrijgt met een capaciteit van 5000 mAh. Vooral op het gebied van camera’s wordt ook het nodige verwacht. Zo zal tijdens de lancering mogelijk worden stilgestaan bij de nieuwe 108 megapixels sensor. Zoals wij al eerder eens bericht hebben zal er dan ook duidelijkheid gaan komen of de complete Galaxy S11-serie de beschikking gaat krijgen over een 120 Hz scherm.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.