Samsung Galaxy S11 komt mogelijk met compleet nieuw design

Mogelijk wil Samsung met de Galaxy S11 een compleet nieuwe weg inslaan als het gaat om het ontwerp van een smartphone. In een patent staat inmiddels goed beschreven wat Samsung heeft gepatenteerd en hoe het ongeveer gebruikt zal gaan worden. Collega’s van LetsGoDigital hebben op basis van deze informatie enkele renders gemaakt.

Scherm volledig afgerond

Wat in ieder geval erg duidelijk is dat het scherm rondom volledig is afgerond. In het patent wordt ook omschreven dat het om een elektronisch apparaat gaat met volledig scherm aan de voorzijde. In het patent wordt het duidelijk dat enkele nadelige zaken op deze manier worden opgelost. Zo zijn fabrikanten nog enigszins afhankelijk van bezels om zo knoppen in de zijkant te kunnen wegwerken. Samsung beschrijft echter in het patent dat deze bezels niet meer nodig zijn. Ook wordt het makkelijker om de smartphone in de hand te houden met het nieuwe ontwerp.

Wordt dit de nieuwe Galaxy S11?

Het is uiteraard nog te vroeg om te bepalen of dit werkelijk de nieuwe Galaxy S11 wordt. Wel geeft het een goede en realistische kijk op wat Samsung in de nabije toekomst van plan is. Duidelijk is wel dat de nodige camera’s en sensoren onder het scherm geplaatst zullen worden. Al meerdere fabrikanten experimenteren hier mee en het is meer een kwestie van tijd tot het werkelijk zover is.

In de renders zien wij overigens ook dat de camera’s weer verticaal zijn geplaatst. Dit komt overeen met de Galaxy Note 10 die een soortgelijke setup zal krijgen. Het is echter nog veel te vroeg om hier al een oordeel over te kunnen maken. De nieuwe Galaxy S11 wordt pas immers in februari verwacht.

Competitie

Het lijkt inmiddels een wedstrijd te worden om te kijken welke fabrikant het beste schermratio kan uitleveren. De eerste gebogen schermen zagen wij in 2015 terug in de Galaxy S6 Edge. Sindsdien zijn verschillende fabrikanten op zoek naar mogelijkheden om de ervaring en schermgrootte te kunnen evenaren. Met het nieuwe patent van Samsung lijkt de Galaxy S11 de nieuwe kartrekker te worden in dat verhaal. Wij moeten ook niet vergeten dat fabrikanten zoals Oppo (Reno) en OnePlus (7 Pro) al erg ver zijn in dat stadium.

Eerste renders van de Galaxy Note 10 leken ook al te hinten naar dit nieuwe scherm, maar inmiddels is hier al wel afscheid van genomen. Ook het gat in het scherm voor de camera lijkt inmiddels wel definitief te zijn. De Galaxy S11 mag dus gaan bewezen dat een smartphone ook met een volledig scherm aan de voorzijde, zonder bezels, mogelijk is.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.