Galaxy S11 krijgt magnifieke zoommogelijkheden dankzij Space Zoom.

Samsung Galaxy S11 getoond in 3D-renders

Het is nog wel even wachten op de nieuwe Galaxy S11. Toch is er al wel een hoop informatie beschikbaar en op basis hiervan zijn er 3D-renders gemaakt van de Galaxy S11. Het geeft direct een goed beeld van wat wij mogen verwachten van deze nieuwe high-end smartphone van Samsung.

Camera in het scherm

Fabrikanten zijn naarstig op zoek naar mogelijkheden om meer scherm aan te bieden binnen de grenzen. Inmiddels is het wel duidelijk dat Samsung het goed voor elkaar heeft als het gaat om zeer dunne randen rondom het scherm. De huidige Galaxy S10 is hier een goed voorbeeld van. De nieuwe S11 gaat vermoedelijk over deze zelfde dunne bezels beschikken. Een gebogen rand in het scherm lijkt vooralsnog niet aan de orde bij deze smartphone. Deze informatie komt mede op basis van recente lanceringen. Hier heeft de fabrikant langzaam afscheid genomen van de eens zo populaire ‘curved display’.

De selfiecamera heeft echter ook nog wat ruimte nodig aan de voorzijde. Je kunt dan gaan werken met een pop-up camera, maar dit is niet in de stijl van deze high-end serie. Daarnaast kan de smartphone op die manier geen IP68-certificering krijgen. Momenteel werkt Samsung ook aan een oplossing om de selfiecamera achter het scherm te plaatsen. De ontwikkeling is echter nog te jong om dit in de Galaxy S11 te implementeren. De verwachting is dan ook dat de Galaxy S11 gewoon met een gat in het scherm zal komen, zoals getoond in de renders.

Camera achterzijde

Zoals je het mag verwachten zal de nieuwe Galaxy S11 de grenzen weer verder verleggen. Zeker als het gaat om camerawerk, want op dit vlak proberen fabrikanten elkaar nu ook gek te maken. Voor wat er nu bekend is zal de smartphone de beschikking gaan krijgen over een 108 megapixels camera. Er komt daarnaast een telefotolens te zitten die 5x optische zoom kan aanbieden. Qua camerawerk zit het dus wel goed, maar innovatief is het zeker niet. Heeft Samsung dan nog meer in petto voor ons?

Galaxy S11 en de spectrometer

Mogelijk wordt de Galaxy S11 de eerste serieuze smartphone die wordt uitgerust met een zogenoemde spectrometer. Deze spectrometer gebruikt infrarood om de chemische samenstelling van een object te analyseren. De spectrometer leest de terugkaatsende energiegolven van dit infraroodlicht om te kunnen bepalen waar het uit gemaakt is. Deze spectrometer wordt al geruime tijd gebruikt door NASA om op deze wijze onderzoek te doen naar materiaal vanuit de ruimte. Inmiddels is de spectrometer op een punt beland waarbij het kan toegepast worden in een smartphone. Recentelijk heeft Samsung ook een patent ingediend voor het gebruik van deze spectrometer in een smartphone.

Maar waarom willen wij eigenlijk een dergelijke spectrometer op de Galaxy S11? Het welzijn van mensen staat voorop en vaker wordt hier door fabrikanten op ingespeeld. Met deze nieuwe gadget kun je dus de smartphone naar een stuk fruit richten en alle informatie over dit stuk fruit opvragen. Ook informatie over dranken kun je op deze manier makkelijk opvragen. Het is ook mogelijk om met deze spectrometer jouw huid te laten controleren. Op basis hiervan kun je misschien extra verzorgingsproducten gebruiken om de huid optimaal te houden. De mogelijkheden lijken hierin eindeloos te zijn en de Galaxy S11 is de eerste smartphone die het mag gaan proberen. Op de renders is de spectrometer helemaal rechts van de camerasetup ingetekend.

Renders

De renders geven op dit moment een goed beeld van wat de Galaxy S11 kan worden. Het is uiteraard geen zekerheid, maar om verschillende redenen lijken dit wel betrouwbare renders. Alle informatie, voor wat nu bekend is, is verwerkt in deze render. Uiteraard zullen wij nog een langere tijd moet wachten op de werkelijke komst van de Galaxy S11. Tot die tijd kunnen wij rustig de 3D-renders gebruiken om een goed beeld te krijgen van deze nieuwe high-end smartphone.

Bron

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.