Samsung Galaxy S11 en Galaxy Note 11 mogelijk samengevoegd

Samsung Galaxy S11 en Galaxy Note 11 worden mogelijk samen gelanceerd

Als het aan Samsung ligt zal de lancering van de high-end Galaxy S11 en de imposante Galaxy Note 11 volgend jaar samen vallen. Dit melden goed geïnformeerde bronnen. Heel vreemd is dit niet aangezien de Note-serie vooral gekenmerkt wordt door zijn S-Pen en wat groter scherm. Omtrent het ontwerp komt deze voor de rest goed overeen met de huidige S-serie.

Eenheid vormen

Momenteel staat de nieuwe Galaxy S11 gepland voor lancering in februari of maart. De Galaxy Note 11 zou daarentegen pas volgend jaar augustus gelanceerd worden. Mogelijk overweegt Samsung om deze twee modellen nu samen te voegen en in een enkele lancering op de markt brengen. Op deze manier wil de fabrikant ook een goede eenheid gaan brengen in het aanbod van smartphones.

Al eerder werd gesproken over het feit dat beide modellen mogelijk samen gelanceerd zouden worden. De geruchten lijken steeds sterker te worden. Toch geeft de goed geïnformeerde bron aan dat de interne gesprekken zich nog steeds in een fragiele fase bevinden. Er is dus nog steeds geen zekerheid over het samenvoegen van de Galaxy S11 en de Galaxy Note 11.

Galaxy S11 naam vervalt mogelijk

Hoe het samenvoegen van beide modellen in het vat wordt gegoten is nog niet duidelijk. Het is niet uit te sluiten dat de interne gesprekken bij Samsung daarom zo moeizaam verlopen. Qua ontwerp hoeft de fabrikant geen wijzigingen door te voeren. Sinds de Galaxy S6 lijkt de Galaxy Note sterk op de smartphone. Als de fabrikant de keuze maakt om de smartphones samen te gaan voegen kan dit zelfs volgend jaar al gebeuren. Aangezien de gesprekken nog pril zijn kunnen deze plannen ook goed naar 2021 verschoven worden, aldus bronnen.

Wanneer Samsung beslist om beide modellen samen te gaan voegen krijgen wij mogelijk ook een nieuwe naam. De naam Galaxy S11 en Galaxy Note 11 vervalt dan en gaat dan door het leven als ‘Galaxy One’. Zoals gezegd kan deze laatste wijziging ook makkelijk met nog een jaar uitgesteld worden.

Update 11-02-2020: De Galaxy S11 is definitief vervallen en is de Galaxy S20 geworden. Hierdoor is het nu ook vrij duidelijk dat wij de Galaxy Note 20 op latere termijn mogen verwachten. Alle informatie over de nieuwe Galaxy S20 kun je hier nalezen.

Lancering vervalt

Als Samsung besluit om de lancering van de Galaxy S11 en Galaxy Note 11 samen te laten vallen is er in ieder geval een datum in augustus beschikbaar gekomen. Normaal gezien werd begin augustus dan de Galaxy Note 11 gelanceerd. Dit is nu weer voorbehouden aan een ander model als Samsung hier werkelijk nog gebruik van wil maken. Al eerder werd duidelijk dat de fabrikant zijn aanbod wil vereenvoudigen en de series duidelijker wil markeren.

Wij kunnen ons echter wel weer goed indenken dat deze datum precies goed valt voor de lancering van een nieuwe opvouwbare smartphone. Volgens bronnen werkt Samsung momenteel al aan de tweede generatie Galaxy Fold. In plaats van een verticale vouw zou de nieuwe generatie juist het scharnierpunt horizontaal hebben zitten. Dit is een vergelijkbare setup als de nieuwe Motorola RAZR. De nieuwe Galaxy Fold moet een stuk dunner, lichter en ook goedkoper gaan worden. Opmerkelijk genoeg weet Samsung hierover te melden dat het zeker niet als een gadget op de markt gebracht wordt. De nieuwe Galaxy Fold moet gezien worden als een fashion- en luxeitem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Moet ik nu dark mode gaan gebruiken op de smartphone ?

Waarom wil iedereen ‘dark mode’ gebruiken ?

Volgend bericht
Pixel 4 en Pixel 4 XL zullen op 15 oktober worden gelanceerd door Google.

Google Pixel 4 smartphones gelanceerd op 15 oktober

Gerelateerde berichten
Total
1
Share