Samsung Galaxy S10 wijzigt niet in vormgeving

Volgens een goed geinformeerde bron zal de nieuwe Galaxy S10 qua vormgeving amper afwijken ten opzichte van zijn voorgangers. Alhoewel de bron niet meldt wat wij hierin dan verder kunnen verwachten ontstaat hierdoor wel een goed beeld van de nieuwe Galaxy S10. Samsung ziet het wellicht als een tijdloos ontwerp, maar de meningen hierin zijn wel verdeeld.

Volgens een goed geinformeerde bron zal de nieuwe Galaxy S10 qua vormgeving amper afwijken ten opzichte van zijn voorgangers. Alhoewel de bron niet meldt wat wij hierin dan verder kunnen verwachten ontstaat hierdoor wel een goed beeld van de nieuwe Galaxy S10. Samsung ziet het wellicht als een tijdloos ontwerp, maar de meningen hierin zijn wel verdeeld.

Nieuw tijdperk

Samsung blijft volhouden aan het alom bekende ontwerp van bijvoorbeeld de Galaxy S8 en Galaxy S9. De S8 was nog een mooi verkoopsucces voor de fabrikant, maar de verkoopresultaten van de S9 waren voor de fabrikant een forse tegenvaller. Uiteraard kunnen deze tegenvallende verkopen niet direct herleid worden aan het ontwerp. Toch zijn er steeds meer fabrikanten, voornamelijk vanuit China, die mooie ontwerpen maken en graag experimenteren. Een goed voorbeeld is de pop-up camera die dit jaar zijn intrede heeft gemaakt. Ook de notch lijkt ten prooi te zijn gevallen en is enkel nog de druppelvorm aan de bovenzijde van het scherm een minimale standaard. Grote fabrikanten ontwijken deze ontwerpen echter nog massaal en zo wordt dit ook door Samsung ontweken.

Dat de nieuwe Galaxy S10 vol zit met nieuwe technieken zullen wij zeker niet ontkennen, maar het onderscheid wordt tegenwoordig wel gemaakt op basis van het scherm en zichtbare nieuwe technieken. Op het laatste gebied lijkt de Galaxy S10 niet te gaan uitblinken en wordt het op het oog weer een traditionele smartphone. Met de huidige informatie lijkt het er op dat de Galaxy S10 sowieso de beschikking gaat krijgen over een in-display vingerafdrukscanner. Toch is deze feature niet uniek en hiermee heeft Samsung dus ook geen unieke feature in handen.

Inhaalslag

De bron maakt op basis van zijn informatie een terechte opmerking. Inmiddels is ook duidelijk geworden dat Huawei wel flinke slagen wil maken op het gebied van high-end smartphones. Hierin zullen wij dus ook echt verandering zien. Het traditionele ontwerp van de Galaxy S10 kan zelf het merk Samsung schaden als het om innovatie gaat. Met dat in gedachte is het goed mogelijk dat Huawei volgend jaar de totale wereldwijde verkoop gaat domineren en hiermee wereldleider Samsung van zijn troon stoot. De werkelijkheid zal uiteraard volgend jaar pas duidelijk worden.

Wij zijn erg benieuwd of deze betrouwbare bron gelijk heeft als het gaat om het ontwerp. Zijn gedachtegang is dan zeker niet verkeerd en dit kan zomaar het keerpunt betekenen voor Samsung. Voor de komende maanden heeft de fabrikant dus nog wel wat huiswerk om ons te doen verrassen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Met veel spanning zit iedereen te wachten op de werkelijke introductie van de nieuwe reeks iPhone's. Over de naamgeving is nog niet iedereen het eens, maar bronnen kunnen inmiddels wel de adviesprijzen prijsgeven van de drie nieuwkomers. De bronnen zijn bekend met de marketingplannen van Apple en hierdoor hebben ze ook inzicht gekregen in de adviesprijzen van de iPhone's.

Adviesprijzen van de nieuwe reeks iPhone’s gelekt

Volgend bericht
Alhoewel de Moto G6 recentelijk pas goed beschikbaar is geworden, is Motorola mogelijk al bezig met de opvolger van deze smartphone. Over de Moto G7 is nog weinig bekend, maar op basis van de inmiddels bekende informatie kunnen de eerste renders gemaakt worden

Eerste renders van de Motorola Moto G7 gelekt

Gerelateerde berichten
Total
6
Share