Samsung Galaxy S10 vanaf 8 maart te koop

Volgens bronnen zal het nieuwe vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S10, vanaf 8 maart te koop zijn. Op 20 februari zal Samsung de nieuwe Galaxy S10 werkelijk gaan lanceren. De eerste exemplaren zullen dan dus ongeveer twee weken na lancering beschikbaar gaan komen. Of deze datum dan ook voor Nederland geldt is nog niet bekend.

Tijd voor verandering

Al geruime tijd heeft Samsung last van de enorme concurrentie op de markt. De verkopen van de Galaxy S9 en de Galaxy S9 Plus vallen tot op heden flink tegen. Door deze tegenvallende verkopen loopt het marktaandeel van Samsung de laatste tijd flink terug. Fabrikanten zoals Apple en Huawei spinnen juist garen met hun nieuwe lijn smartphones. Het is dan ook tijd voor verandering en Samsung wil beginnen met de introductie van hun nieuwe reeks Galaxy S10 modellen. Ook de eerste opvouwbare smartphone van Samsung kan mogelijk het tij keren bij de tot nu toe nog grootste fabrikant van smartphones.

Vier modellen

De Galaxy S10 zal waarschijnlijk in vier verschillende varianten beschikbaar gaan komen. Het eerste model is de Galaxy S10 Lite en zal de goedkoopste versie zijn met minder krachtige hardware. De reguliere Galaxy S10 wordt de directe opvolger van de huidige Galaxy S9. De Galaxy S10 Plus wordt de directe opvolger van de Galaxy S9 Plus en beschikt over een groter scherm en vermoedelijk ook betere cameraprestaties.

Volgens de laatste geruchten zal er ook een vierde model op de markt komen. Dit model gaat de beschikking krijgen over een zestal camera’s en is het de eerste smartphone van Samsung met 5G connectiviteit. Of dit laatste model er daadwerkelijk gaat komen blijft nog maar de vraag aangezien het hier om slechts geruchten gaat.

Galaxy Unpacked event

De eerste vermoedens waren dat Samsung het MWC of CES zou gebruiken om de nieuwe Galaxy S10 te onthullen. Van dit alles lijkt dus niets te kloppen. Volgens een betrouwbare bron wil Samsung voor het MWC een eigen evenement organiseren om het nieuwe vlaggenschip te onthullen. Onder de naam Galaxy Unpacked, welke al vaker gebruikt wordt voor nieuwe lanceringen, zal de Galaxy S10 het levenslicht gaan zien. De datum van 20 februari is dan wel ruim voor de MWC in Barcelona.

Op de MWC kunnen wij dan uiteraard wel werkende exemplaren gaan zien van de nieuwe reeks Galaxy S10 modellen.

Prijs en beschikbaarheid

Volgens de goed geïnformeerde bron zullen de pre-orders direct na lancering geaccepteerd worden. Op 8 maart zullen de eerste smartphones dan ook daadwerkelijk in de winkels liggen.

De nieuwe Galaxy S10 Lite zal een adviesprijs krijgen van omgerekend 890 euro. De standaard Galaxy S10 zal voor een bedrag van 999 euro over de toonbank gaan. Het duurste model zal een adviesprijs krijgen van omgerekend 1550 euro. Hiermee is het zeker geen goedkope aanschaf en Samsung zal dus flink aan de bak moeten om aan te tonen dat het ook dit geld waard is.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.