Samsung Galaxy S10 mogelijk zonder in-display vingerafdrukscanner

Over de aankomende Galaxy S10 gaan inmiddels al de nodige geruchten rond. Vers van de pers is nu het gerucht dat de Galaxy S10 mogelijk zonder in-display vingerafdrukscanner wordt geleverd. Dit gerucht moeten wij echter wel met een korreltje zout innemen, want dit zou betekenen dat de nieuwe Galaxy S10 niet erg innovatief zou zijn.

In-display vingerafdrukscanner

De komst van de in-display vingerafdrukscanner op de Galaxy S10 was vrijwel zeker. Tot vandaag althans. Volgens een bekende bron is de fabrikant momenteel een model aan het testen waarbij de vingerafdrukscanner aan de achterzijde zit. Het zou een zelfmoord zijn voor het model als de scanner werkelijk aan de achterzijde wordt geplaatst. Veel andere fabrikanten, veelal Chinese fabrikanten, bieden inmiddels al modellen aan met deze feature. Grote fabrikanten, waaronder Samsung, moeten nog met deze mogelijkheid op de markt komen. Het gerucht staat ook in schreel contrast met eerdere berichtgevingen die wij hebben gelezen. Dat de afwezigheid van de in-display vingerafdrukscanner kan enkel nog maar een bevestiging zijn op een ander gerucht.

Galaxy S10 Lite

Mogelijk gaat Samsung het voorbeeld volgen van veel andere fabrikanten. Goede voorbeelden zijn bijvoorbeeld Apple en Huawei die een tweetal of drietal versies maken van hetzelfde model. in dat geval is het goed mogelijk dat momenteel de Galaxy S10 Lite getest wordt die dan zonder in-display vingerafdrukscanner wordt geleverd. Het zou, in onze ogen, een logische stap zijn om zo de prijs te kunnen drukken van dit model. Indien dit het geval is zal de fabrikant alsnog gaan komen met een Galaxy S10 en mogelijk een Galaxy S10 Plus met deze feature. Dit laatste geeft dan toch weer een ander beeld dan wat er eerst wordt geschetst door de bron. Gezien de huidige tendens van high-end smartphones is het voor Samsung ook logisch om met dergelijke varianten op de markt te komen.

Het zomaar verdwijnen van deze feature zien wij niet gebeuren. Enkel de Galaxy S10 Lite, als deze komt, zal mogelijk de feature missen. Hier is dan uiteraard ook weer de prijs naar. Wellicht is het gerucht dus weer een storm in een glas water. Wij wachten dus verdere berichtgeving rustig af.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.