Samsung Galaxy S10 met Enyxos 9820 processor

Veel zaken rondom de Galaxy S10 worden steeds duidelijker. iteraard berusten wij de informatie vooralsnog op bronnen. Volgens laatste berichten wordt de Galaxy S10 uitgerust met de nieuwe Enyxos 9820 processor en van de nieuwe Mali-G76 graifsche prcessor. Deze laatste processor moet voor een behoorlijk verbetering zorgen op de grafische rekenkracht van de Galaxy S10. De cijfers liegen hier in ieder geval niet om.

Enyxos 9820

De nieuwe Enyxos 9820 zal de nieuwe processor worden voor de high-end smartphones van Samsung. De Galaxy S10 wordt de eerste smartphone van de fabrikant die over deze chipset gaat beschikken. het wordt in ieder geval een octa-core processor die beschikt over vier Exynos M4 kernen. Deze zijn verantwoordelijk voor een rekenkracht van 3.3 Ghz. Twee medium kernen zijn de Cortex-A75 of A76. Vier kleinere kernen, de Cortex-A55 vullen de complete chipset aan. Dit alles zorgt in ieder geval voor genoeg rekenkracht en is de Galaxy S10 bij lancering vermoedelijk de meest krachtige smartphone die op dat moment beschikbaar is. Met een kloksnelheid van 3.3 Ghz mag je dit ook wel verwachten.

Mali-G76

De nieuwe grafische processor moet ook voor een flinke boost gaan zorgen in de grafische rekenkracht. De nieuwe Mali-G76 moet de bestaande Mali-G72 gaan opvolgen. Ook zijn opvolger gaat de beschikking krijgen over 18 kernen voor deze rekenkracht. het verschil wordt echter gemaakt in het productieproces. De nieuwe Mali-G76 wordt volgens het nieuwe 7nm procede gemaakt. Juist dit moet er voor zorgen dat de grafische processor een significante vebetering krijgt in de rekenkracht en ook zuiniger moet gaan werken.

Ontwikkeling eigen GPU

Al eerder spraken wij over het feit dat Samsung een eigen grafische processor gaat ontwikkelen. Het is echter niet de verwachting dat deze GPU in de Galaxy S10 zal verschijnen. De verwachting is namelijk dat deze GPU pas halverwege 2019 voor het eerst gebruikt kan gaan worden. Volgens berichten zal deze GPU dan ook enkel in low-end smartphones ingezet worden. Of de eigen GPU uiteindelijk ook in high-end smartphones gebruikt gaat worden blijft nog de grote vraag. De eerste bronnen melden dat dit vooralsnog niet gaat gebeuren. Dat Samsung dan ook kiest voor de nieuwe Mali-G76 chipset is een goede en logische keuze.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.