Het MWC moet het dit jaar mogelijk zonder Samsung doen.

Samsung Galaxy P30 mogelijk toch een andere naam

Recentelijk hebben wij bericht over de mogelijke komst van de Galaxy P30 en P30+. Beide modellen moesten het startsein geven voor de nieuwe koers die Samsung wil gaan varen om de concurrentie voor te blijven. Bronnen weten nu echter te melden dat de fabrikant last-minute toch een andere beslissing heeft genomen

Galaxy P30 onder een andere naam

Volgens bronnen zal zowel de Galaxy P30 als de Galaxy P30+ niet onder deze naam op de markt worden gebracht. In plaats hiervan worden beide modellen in de bestaande Galaxy A-serie geplaatst. De wijziging wordt door een tweetal industriële bronnen onafhankelijk gemeld. Hiermee lijkt het echt om een last-minute wijziging te gaan vanuit Samsung zelf. Welke namen de nieuwe modellen dan wel gaan krijgen is nog niet bekend. Begin oktober zal er meer duidelijkheid gaan komen aangezien beide modellen dan vermoedelijk worden gelanceerd.

Details

Voor wat wij nu weten over de nieuwkomers zullen beide modellen de beschikking gaan krijgen over een LCD-scherm. Ze zullen beschikbaar gaan komen in versies van 64 GB en 128 GB opslag. Inmiddels heeft Samsung wel goed gekeken naar de concurrentie. De nieuwe modellen zullen beschikbaar gaan komen in enkele felle kleuren. Welke kleuren dit zullen zijn is helaas nog niet bekend. Vooralsnog lijken de details zich enkel te richten op de Galaxy P30. Over de Galaxy P30+ is nog weinig tot niets bekend. Of dit model er dus werkelijk gaat komen is nog onbekend.

Galaxy A-serie

Volgens de nieuwe strategie zal de Galaxy A-serie een betaalbare en goede serie midrange smartphone gaan worden. De focus vanuit Samsung zal hier ook voor het aankomende jaar op gevestigd zijn. Vooral op dit niveau valt er nog wat te verdienen volgens de fabrikant zelf. De goedkopere Galaxy J-serie zullen vrijwel tegen inkoop op de markt worden gebracht om zo de totale verkoop op te kunnen schroeven. De duurdere Galaxy S-serie zal voorlopig nog wel de serie blijven waarin de nieuwe vlaggenschepen worden gelanceerd. Mogelijk wordt dit in de nabije toekomst ook nog gewijzigd. Meer duidelijkheid over de nieuwe koers zal in het aankomende jaar duidelijk gaan worden.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.