Samsung Galaxy Note 9 renders gelekt

Op het internet zijn renders opgedoken van mogelijk het nieuwe ontwerp van de Galaxy Note 9. Het nieuwe vlaggenschip wordt mogelijk in augustus gepresenteerd. Recentelijk werd duidelijk dat de CEO van Samsung de ontwikkelafdeling had verzocht om last-minute nog wat wijzigingen aan te brengen in het ontwerp.

Renders

De renders komen officieel niet van Samsung zelf af. De renders zijn gemaakt door @OnLeaks in samenwerking met 91Mobile. Op basis van geruchten zijn de ontwerpen gemaakt in CAD. Een van de geruchten is onder andere dat de Galaxy Note 9 niet veel afwijkt qua ontwerp in vergelijking met de Note 8. Duidelijk is wel dat de bezels aan zowel de onderzijde als bovenzijde iets dunner zijn geworden ten opzichte van zijn voorganger. Dit is dan ook duidelijk in de renders verwerkt. De grote wijziging is achter op de smartphone te vinden. Hier zijn de camera’s nu horizontaal geplaatst en de vingerafdrukscanner hier vlak onder. Op het oog is dit dan ook de grootste wijziging.

Specificaties

Er is nog niet heel veel bekend over de Galaxy Note 9. Velen zeggen dat het ontwerp dus vrijwel intact is gebleven ten opzichte van zijn voorganger. Hierdoor krijgt de Galaxy Note 9 een afmeting mee van 161.9 x 76.3 x 8.8 mm. Toch is het scherm ietwat gegroeid en meet deze nu een schermgrootte van 6.3 inch. Vermoedelijk heeft dit scherm een maximale resolutie van 2960 x 1440 pixels.

Vooral op het gebied van de hardware moet de Galaxy Note 9 zijn voorganger, en uiteraard ook concurrentie, aftroeven. Zo gaat de nieuwe high-end smartphone beschikken over de Snapdragon 845 chipset en een immense 3850 mAh accu. Ook op het gebied van de camera moet de Galaxy Note 9 de mogelijke verbeteringen brengen. Al eerder hebben wij hierover een bericht geplaatst.

Lancering

Alhoewel de lancering een tweetal weken is uitgesteld door wijzigingen in het ontwerp blijft de lanceerdatum staan op 9 augustus. Dit is echter een datum op basis van interne bronnen en vooralsnog heeft Samsung nog geen uitnodiging verstuurd.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.