Samsung Galaxy Note 9 met S-Pen is het wachten waard

De Galaxy Note 9 wordt uiteraard ook met de befaamde S-Pen geleverd. Toch kampt de Galaxy Note 9 met een vertraging in de introductie en het kan goed zijn dat dit door de S-Pen komt. Volgens bronnen is het echter wel het wachten waard. De S-Pen krijgt waarschijnlijk wat functionaliteiten er bij om de styluspen meer een centrale rol te laten spelen.

Bluetooth

Volgens goed ingelichte bronnen wordt de S-Pen dit jaar uitgerust met Bluetooth. Met deze toevoeging kan de S-Pen wellicht gaan fungeren als een draadloze speaker. Hiermee moeten wij ons wel beseffen dat de S-Pen met een kleine accu of batterijen werkt om deze mogelijkheid te bieden. Het opladen van de S-Pen gebeurd dan op het moment dat de styluspen weer in de Galaxy Note 9 wordt gestoken. Een andere mogelijkheid is dat de pen fungeert als een soort telefoon. Er zal dan naast de speaker ook een microfoon worden toegevoegd. De pen moet dan wel nog in de buurt blijven van de phablet. Alhoewel wij deze mogelijkheid klein achten is het natuurlijk wel een gezonde gedachtengang. Met deze innovatie zal Samsung wel weer een unieke feature aanbieden op de nieuwe Galaxy Note 9.

De nieuwe S-Pen kan ook op papier schrijven. Door de Bluetoothconnectie kan de Galaxy Note 9 de bewegingen herkennen en hierdoor komt het schrift toch op de phablet terecht. Hierdoor is het dus niet meer noodzakelijk om ook de Galaxy Note 9 te gebruiken als schrijfblok. Dit maakt het gebruik van de S-Pen een stuk makkelijker en ook een heel stuk flexibeler.

Lancering

De lancering van de Galaxy Note 9 staat voor 9 augustus gepland. Tot deze tijd kunnen wij enkel nog speculeren over deze nieuwe functionaliteit van de S-Pen. De styluspen is op dit moment enkel nog een extra handige accessoire die standaard wordt meegeleverd. Tijdens de lancering van de Galaxy Note 9 zal er meer duidelijkheid komen over deze styluspen. Welke mogelijkheden de S-Pen dan heeft zal dan blijken tijdens de lancering.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.