De Galaxy Note 20 Ultra wordt in Europa geleverd met de Exynos 992 chipset, in Amerika met de Snapdragon 865+.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra komt met Snapdragon 865+ chipset

De geruchten rondom het nieuwste vlaggenschip van Samsung laaien steeds verder op. Ditmaal zijn de pijlen weer volledig gericht op de Galaxy Note 20 Ultra. Dit model moet het absolute paradepaardje van Samsung worden. Om dit extra kracht bij te zetten wordt de smartphone met enkele high-end specificaties uitgerust, waaronder een nog niet aangekondigde Qualcomm chipset.

Snapdragon 865+

Volgens de betrouwbare bron IceUniverse wordt de Galaxy Note 20 Ultra geleverd met de Snapdragon 865+ chipset. De chipset is de verbeterde versie van de Snapdragon 865 die wij zo hier en daar al in smartphones zien terugkomen. Het is onbekend wanneer deze nieuwste versie werkelijk wordt gelanceerd, maar geheel onmogelijk is het natuurlijk niet. Vaak genoeg krijgen fabrikanten, waaronder Samsung, vele maanden eerder de gelegenheid om smartphones uit te rusten met de nieuwste chipsets. Mogelijk is dat voor deze Galaxy Note 20 Ultra ook het geval.

Details over deze nieuwe chipset ontbreken vooralsnog. Hier kan dus momenteel nog geen zinnig woord over gezegd worden. Er zouden kleine verbetering zijn doorgevoerd die de snelheid doen bevorderen, maar dit kan iedereen wel verzinnen. Andere bronnen twijfelen dan ook over de komst van deze chipset. Wij zullen de komst vooralsnog maar even met een korreltje zout innemen.

Het is overigens nog helemaal onduidelijk welke strategie Samsung wil volgen met de nieuwe Galaxy Note 20 Ultra. Doorgaans leveren de Zuid-Koreanen de Amerikaanse versie van de smartphone met een Qualcomm chipset. In Europa kiest men er juist voor om hun eigen Exynos processor in te zetten. Vooral klanten zijn het niet eens met deze beslissing en willen juist gelijk behandeld worden. Mogelijk dat de fabrikant bij de Galaxy Note 20 Ultra een rechte lijn zal kiezen. Wanneer dit niet het geval is kunnen wij in Nederland rekenen op de Exynos 992 chipset.

Galaxy Note 20 Ultra met topscherm

Eerder deze week werd er een bericht in de wereld geslingerd waarin werd gesteld dat de Galaxy Note 20 over een minder goed scherm zou beschikken dan wat aanvankelijk werd gedacht. Het bericht klopt wel, maar er werd ook aangenomen dat dit ook de Galaxy Note 20 Ultra zou betreffen. Dit klopt gelukkig niet. Het topmodel krijgt, zoals je mag verwachten, ook een topscherm mee. Het betreft hier een LPTO-scherm met een verversingsfrequentie van 120 Hz en een maximale schermresolutie van 4K. Deze combinatie zorgt er doorgaans voor dat de accu snel leeggetrokken wordt. Door de keuze voor het LPTO-scherm kan men deze energieconsumptie weer aardig terugdringen.

Lancering

Voor wat wij nu weten lijkt de Galaxy Note 20 op 5 augustus zijn intrede te maken. Tijdens een groot ‘Unpacked’ evenement zal Samsung ook gebruik maken van de gelegenheid om de Galaxy Fold 2 en de Galaxy Z Flip 5G te lanceren. Deze datum moeten wij dus zeker in onze agenda noteren, want dit wordt een dag vol met verrassingen en veranderingen.


Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1140

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.