Samsung Galaxy Note 20+ 5G duikt op in Geekbench

De Samsung Galaxy Note 20+ is opgedoken met enkele opmerkelijke cijfers in een databank.

We zullen nog enkele maanden moeten wachten alvorens de nieuwe Galaxy Note 20-serie zijn opwachting zal maken. Desondanks neemt dit niet weg dat Samsung druk bezig is met het ontwikkelen en finetunen van hun nieuwste vlaggenschip. Vandaag is dan ook de Galaxy Note 20+ met 5G ondersteuning opgedoken in Geekbench. Uit deze database kunnen wij enkele opmerkelijke zaken opmerken.

Snapdragon 865+

Voor zover de gegevens nagegaan kunnen worden zal de Galaxy Note 20+ naar alle waarschijnlijkheid de beschikking krijgen over de Snapdragon 865+ chipset. Deze bevinding wordt gedaan op basis van enkele cijfers die gevonden zijn. De kloksnelheid van de ‘standaard’ Snapdragon 865 blijft steken op maximaal 2.84 Ghz. In de eerste databankresultaten is het te zien dat de kloksnelheid is vastgesteld op 3.09 Ghz. Een officiele bevestiging is er uiteraard nog niet, maar je kunt wel met enige zekerheid vaststellen dat de Galaxy Note 20+ waarschijnlijk over deze chipset zal beschikken.

Het is overigens ongebruikelijk dat de fabrikant de Snapdragon chipsets in Europese modellen inbouwt. Het is zeker goed mogelijk dat wij hier nu kijken naar een Amerikaans model. In dat geval zal er in de nabije toekomst nog enkele andere testresultaten in de databank verschijnen met de Exynos chipset.

Opmerkelijke cijfers

Bij een dergelijke high-end smartphone verwacht je ook high-end cijfers. De chipset maakt ons in eerste instantie wel enthousiast, maar dit enthousiasme wordt snel getemperd. De geteste Galaxy Note 20+ (modelnummer SM-N986U) beschikt namelijk over slechts 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Dit zijn cijfers die je niet verwacht op een dergelijke smartphone. Volgens insiders werkt de fabrikant echter ook aan een versie met 12 GB werkgeheugen en dus waarschijnlijk dan ook meer opslag.

Lancering Galaxy Note 20+

Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe Galaxy Note 20-serie gelanceerd zal worden. Het huidige model werd in augustus gelanceerd. Er is een gedegen kans dat ook deze maand gebruikt zal worden om de Galaxy Note 20+ te lanceren. Exacte informatie over de lancering zal pas ergens in augustus daadwerkelijk naar buiten komen. Welke plannen de fabrikant nu heeft met deze high-end smartphone is onduidelijk. Het relatief lage werkgeheugen doet suggereren dat Samsung aan enkele goedkopere modellen werkt. Het blijft echter wel de Galaxy Note 20+. Goedkoop is dan dus weer relatief te noemen. De tijd zal het leren wat de fabrikant voor ons in petto heeft en wat de eerste testresultaten ons aan informatie hebben geboden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Facebook heeft de ontwikkeling van WhatsApp met advertenties stopgezet.

WhatsApp binnenkort op meerdere smartphones te gebruiken

Volgend bericht

Lineage 17.1

LineageOS 17.1 op basis van Android 10 is verkrijgbaar

Gerelateerde berichten

Total
7
Share