De Galaxy M51 wordt de volgende betaalbare midranger van Samsung.

Samsung Galaxy M51 is de volgende midranger

Het aanbod van smartphones blijft bij Samsung groeien. Uit zeer betrouwbare bronnen kunnen wij nu melden dat de fabrikant momenteel werkt aan de Galaxy M51. Wederom moet dit model een betaalbare mid-range smartphone worden met enkele unieke features. Het is nu echter de vraag of deze ook in Nederland beschikbaar zal komen.

6.5-inch Infinity-O display en drie camera’s

De nieuwe Galaxy M51 krijgt de beschikking over een groot 6.5 inch Infinity-O display. In de linker bovenhoek is een gat in het scherm te vinden waarin de selfiecamera is weggewerkt. Om de kosten te drukken heeft men besloten om voor dit scherm te kiezen voor een LCD-scherm in plaats van de gebruikelijke AMOLED techniek. Deze bezels rondom zijn ook wat dikker dan normaal zoals dit ook duidelijk in de renders te zien is.

Aan de achterzijde is de Galaxy M51 voorzien van een plastic behuizing. De vingerafdrukscanner is ook in deze achterzijde weggewerkt. Dit betekent dus dat de smartphone in ieder geval geen in-display vingerafdrukscanner heeft. Naar alle waarschijnlijkheid heeft men deze keuze gemaakt om de kosten verder te drukken. De cameramodule is prominent aanwezig op de achterzijde. Het biedt ditmaal plek aan een drietal camera’s en een LED-flitser. Exacte details over de camera’s ontbreken vooralsnog.

Verwachte hardware

De nieuwe Galaxy M51 moet naar alle waarschijnlijkheid de Galaxy M40 gaan vervangen. De naam doet dit echter niet zo vermoeden. Over de exacte configuratie van de Galaxy M51 is nog weinig bekend, maar er kan wel een gok gewaagd worden. Zo lijkt het er op dat men zal kiezen voor de Snapdragon 662 of Snapdragon 720G chipset. Deze wordt dan bijgestaan door 6 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. De opslag kan nog verder uitgebreid worden met een microSD-kaart. Een mogelijkheid bestaat ook dat Samsung nog kiest voor de variant met 128 GB opslag. Om de kosten echter te drukken lijkt deze mogelijkheid wat onwaarschijnlijk.

Prijs en lancering

De Galaxy M51 zal waarschijnlijk in de aankomende twee maanden gelanceerd worden. De verwachting is dat de smartphone een prijskaartje zal krijgen van ongeveer € 249,=. Met deze prijsstelling opent de fabrikant direct het vuur naar partijen zoals Xiaomi, Oppo en Realme. Normaal gezien zou je Huawei ook in deze rij plaatsen, maar het gebrek aan Google Play Services lijkt de fabrikant nu echt te breken.

In eerste instanties zal de Galaxy M51 in India verkocht worden. Enkele maanden later zal het model ook op Europese bodem beschikbaar komen. De komst naar Nederland is nog onzeker te noemen, aangezien deze gehele reeks nooit in Nederland beschikbaar is geweest. Mogelijk komt hier nu wel verandering in.

Update 31-08-2020: de Galaxy M51 is officieel vandaag gelanceerd in Duitsland. Lees dit artikel om alle laatste informatie te krijgen over deze nieuwe smartphone.

Credits: Steve Hemmerstoffer

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.