Samsung Galaxy M21

Samsung Galaxy M21: goedkope smartphone met grote accu

Samsung stelde de Galaxy M21 voor, een budget toestel met een 6.000 mAh-accu. Dit zou dus zeker een interessante smartphone kunnen zijn als je niet veel geld te spenderen hebt.

Galaxy M21 krijgt grootste accucapaciteit

De Galaxy M21 is de opvolger van de M20, die vorig jaar uitkwam. Dit nieuwe toestel krijgt dus een accu van 6.000 mAh. Dat is de accu met de hoogste capaciteit die Samsung ooit in hun smartphones stopte. De Galaxy M21 is op te laden via een usb-c poort aan de onderkant, met een maximaal vermogen van 15 W. Verder krijgt de M21 een krachtigere chipset dan de M20, dezelfde als in de nieuwe A51. Ook de camera’s zijn verbeterd. De primaire camera achterop heeft een resolutie van 48 megapixels, daarnaast is er een 8-megapixelcamera met ultragroothoeklens en een dieptesensor. Voorin zit een 20-megapixelfrontcamera.

Gorilla Glass

De Galaxy M21 is voorzien van een Full HD AMOLED-scherm van 14,7 x 6,9 centimeter en een diagonaal van 6,4 inch, met Gorilla Glass klasse 3. Bovenin zit een inkeping voor de frontcamera. Op de achterkant van de M21 zit een vingerafdrukscanner. De telefoon is 8,9 millimeter dik en hij weegt 188 gram. Hij draait op de Exynos 9611 processor, met 4 of 6 GB LPDDR4X werkgeheugen. Qua ingebouwde opslagcapaciteit valt er te kiezen uit 64 GB of 128 GB. Dit kun je zelf uitbreiden met een microSD-kaart.

Wellicht ook verkrijgbaar in Nederland

Hoewel we hier nog geen zekerheid over kunnen geven, is de verwachting wel dat de Galaxy M21 leverbaar wordt in Nederland. Zijn voorganger – de M20 – is hier namelijk ook te koop. In India zal de versie met 4 GB RAM en 64 GB opslag omgerekend  zo’n 160 euro kosten. De M20 kost je in de Benelux 199 euro.

Standaard afbeelding
Karolien Compiet
Karolien is gek op telecom en erg benieuwd wat de toekomst op dat vlak zal brengen. Door hierover te schrijven, houdt ze meteen ook jou op de hoogte!
Artikelen: 34

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.