Samsung Galaxy M20 komt met 5000 mAh accu

Samsung heeft gekozen voor een compleet nieuwe strategie. Bij deze strategie hoort ook de lancering van een nieuwe reeks budgetsmartphones. Inmiddels zijn de eerste geruchten op gang gekomen. De aankomende Galaxy M20 zal naar alle waarschijnlijkheid de beschikking gaan krijgen over een 5000 mAh accu. Hiermee is het direct ook de zwaarste accu die Samsung ooit in een smartphone heeft geplaatst.

Ontwerp

Momenteel claimt een Duitse website de bewuste Galaxy M20 in handen te hebben. Hierdoor wordt er plotseling veel duidelijk rondom de smartphone. Al eerder had deze bron al vroegtijdig de beschikking over de Galaxy A9 en was ook deze informatie correct.

De Galaxy M20 krijgt aan de voorzijde een druppelvormige notch mee. In de afgelopen periode heeft Samsung hier veelvuldig mee getest en de druppelvormige notch lijkt de winnaar te zijn geworden. Aan de achterzijde zijn een tweetal camera’s terug te vinden. De hoofdcamera heeft een resolutie van 13 megapixels en deze wordt bijgestaan door een 5 megapixels sensor.

Hardware

De Galaxy M20 zal een afwijkend scherm mee krijgen ten opzichte van de huidige generatie smartphones. Zo beschikt de smartphone niet over een lcd-scherm, maar is de Galaxy M20 ook niet uitgerust met een OLED-scherm. Welke schermtechniek de smartphone dan uiteindelijk wel meekrijgt is nog niet duidelijk. Zoals gezegd krijgt de smartphone de beschikking over een 5000 mAh accu. Vermoedelijk wordt de Galaxy M20 ook niet zwaar uitgerust en hierdoor kunnen wij dus rekenen op een hoge standbytijd.

Opmerkelijk genoeg zal de smartphone standaard geleverd gaan worden met Android 8.1. Uiteraard heeft Samsung hier weer zijn eigen schil overheen gelegd voor een betere gebruikerservaring.

Galaxy M-serie

Het is goed mogelijk dat de nieuwe Galaxy M-serie ook in Nederland gaat uit komen al wordt dit nog niet bevestigd. In ieder geval komt de nieuwe betaalbare serie beschikbaar in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Polen en Scandinavië. Naast de Galaxy M20 komt er ook een Galaxy M30 op de markt. Wat onderling de verschillen zijn is helaas nog niet bekend.

De nieuwe Galaxy M-serie zal onder de huidige Galaxy A-serie worden gepositioneerd en moet de huidige Galaxy J-serie gaan vervangen. Op welke termijn de smartphones werkelijk beschikbaar gaan komen is nog niet bekend, maar geruchten gaan dat Samsung de nieuwe modellen tijdens hun Galaxy Unpacked event wil gaan tonen. Dit evenement staat gepland op 20 februari, vlak voor de MWC in Barcelona.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.