Samsung Galaxy J6+ gespot

Eerder dit jaar heeft Samsung de Galaxy J6 gelanceerd. De smartphone is momenteel enkel nog in opkomende markten leverbaar zoals India. Toch is Samsung bezig met de ontwikkeling van de Galaxy J6+. Het model is een verbeterde versie van zijn voorganger en zal ook leverbaar gaan worden in Nederland volgens bronnen.

Verschillen

Voor de Galaxy J6+ is de keuze gemaakt voor de Snapdragon 450 chipset. Hiermee wijkt het nieuwe model al af ten opzichte van zijn voorganger. Deze Galaxy J6 beschikt over de Exynos 7870 chipset. Ook wordt de Galaxy J6+ voorzien van een dual-camera setup en krijgt hij ook de beschikking over een 4000 mAh accu. Voor een dergelijke midrange smartphone is dit een zware accu. Normaal zien wij dergelijke zware accu’s enkel in high-end smartphones terug. Details over werkgeheugen of opslagcapaciteit ontbreken vooralsnog. Wel weten wij inmiddels dat de Galaxy J6+ de beschikking gaat krijgen over een 5.6 inch Super AMOLED scherm met HD+ resolutie. Hiermee is dat dus gelijkwaardig met zijn voorganger.

De verschillen zijn dus wat dat betreft minimaal, maar desondanks blijft het dan nog wel een interessante midrange smartphone. De nieuwe versie van de Galaxy J6 zal dus waarschijnlijk niet naar Nederland komen en blijft deze enkel voorbehouden aan landen zoals India en China. Er gingen overigens ook geruchten rond dat dit model een geannuleerde versie is. Samsung heeft echter in het verleden wel vaker verschillende modellen binnen een serie uitgebracht en nog recentelijk was dit bijvoorbeeld de Galaxy A8+ en Galaxy A6+. Het is goed mogelijk dat de Galaxy J6+ wel degelijk een smartphone is die enkel voor de Europese markt geschikt gemaakt wordt.

Lancering

De Galaxy J6+ wordt specifiek gemaakt voor de Europese markt. Toch is niet de verwachting dat de smartphone een grote aankondiging krijgt. De Galaxy J6+ zal dus stil worden gelanceerd. Details over wanneer deze mogelijk leverbaar wordt is helaas niet bekend. Wij verwachten dat deze Galaxy J6+ een adviesprijs mee gaat krijgen van rond de € 249,- tot € 299,-. Wij verwachten zelf dat deze smartphone eind augustus / begin september beschikbaar gaat komen. Hiermee is het een mooie en ook krachtige midrange smartphone voor een goede prijs.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.