Samsung Galaxy Fold wordt op 6 september opnieuw gelanceerd

Op 6 september wordt de Galaxy Fold opnieuw gelanceerd

Na maanden van uitstel is het inmiddels duidelijk geworden dat Samsung de Galaxy Fold op 6 september opnieuw zal gaan lanceren. Vooralsnog leek het er op dat de Galaxy Fold later gelanceerd zou worden. De datum van 6 september komt dan ook als een verrassing voor velen. De datum kan ook een strategische zet zijn vanuit Samsung.

6 september

Zoals gezegd zal op 6 september de Galaxy Fold in zijn nieuwe vorm worden gepresenteerd. De lancering zal in Zuid-Korea gaan plaatsvinden. Deze datum is echter ook de dag dat de deuren van de IFA in Berlijn worden geopend. Het is goed mogelijk dat Samsung deze datum bewust heeft gekozen om zo de aandacht van andere nieuwe smartphone te verplaatsen naar de Galaxy Fold. Het lijkt dan ook eerder een strategische zet te zijn aangezien de datum nu pas bekend wordt gemaakt. De agenda voor de lancering is helaas nog niet bekend gemaakt, maar volgens bronnen moeten wij deze datum wel vastzetten.

Op 6 september weten wij in ieder geval welke stappen Samsung heeft gezet om hun Galaxy Fold te verbeteren en geschikt te maken voor de wereldwijde verkoop. Tijdens de presentatie zal de fabrikant hier ongetwijfeld uitgebreid bij stilstaan. Het is niet de verwachting dat de smartphone onderhuids nog wijziging heeft doorgemaakt.

Pre-orders

Al eerder was het mogelijk om de Galaxy Fold in pre-order te zetten. Destijds was dit onder andere mogelijk bij Amazon, echter na het terugtrekken van de opvouwbare smartphone en de lange onzekerheid werden de pre-orders gestopt. Op dit moment kan de smartphone enkel in China in pre-order worden gezet. In het thuisland van Samsung, Zuid-Korea, zijn deze pre-orders weer niet mogelijk. Nu is dit laatste echter geen groot probleem aangezien de Galaxy Fold na lancering direct beschikbaar is in dat land. China en Amerika zullen kort hierop gaan volgen.

Voorspellingen

De verwachtingen van de Galaxy Fold zijn hoog bij Samsung. Voor dit jaar voorspelt de fabrikant dat ze enkel in Zuid-Korea al tussen de 20.000 en 30.000 exemplaren zullen gaan verkopen. Over andere belangrijke afzetmarkten is nog geen uitspraak gedaan. Wij kunnen ons echter goed voorstellen dat in China en in Amerika deze aantallen zeker tienvoudig zullen zijn. Met deze verkoopcijfers zal Samsung hun eerste verwachtingen, ruim een jaar geleden, ruimschoots overtreffen. Toen was er zelfs nog sprake van een beperkte oplage van de Galaxy Fold. Hierover wordt nu niet meer gesproken.

Beschikbaarheid Nederland

Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe versie van de opvouwbare smartphone van Samsung ons land zal bereiken. Gezien de tijdspanne gaan wij er van uit dat dit mogelijk pas eind oktober zal gaan worden. De adviesprijs van de Galaxy Fold blijft gelijk en komt dus uit op ongeveer € 2000,-.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Als je niet kunt wachten kun je de Honor 20s nu als pre-order bestellen

Honor 20s kan als pre-order geplaatst worden

Volgend bericht

Opvouwbare iPhone komt in 2023.

Apple iPhone kan nu ook buiten Apple om gerepareerd worden

Gerelateerde berichten

Total
9
Share