De Galaxy Fold Lite wordt de eerste betaalbare opvouwbare smartphone.

Samsung Galaxy Fold Lite mogelijk in de maak

Inmiddels is de Galaxy Fold al geruime tijd leverbaar. Het blijft natuurlijk een smartphone die vanwege zijn prijs niet voor iedereen bereikbaar is. Samsung wil hier graag verandering in brengen. Het bedrijf werkt hierdoor mogelijk aan de Galaxy Fold Lite. Dit weten betrouwbare bronnen te melden. Het nieuwe model moet in ieder geval aanzienlijk goedkoper worden in vergelijking met het model wat wij nu kennen.

Verschillende elementen

De nieuwe Galaxy Fold Lite zal verschillende andere componenten met zich meedragen uit verschillende andere smartphones. Hierbij wordt gesteld dat de opvouwbare smartphone componenten leent van modellen die tussen 2018 en 2020 in productie zijn geweest. Exacte details over de smartphone ontbreken vooralsnog, maar het lijkt in ieder geval wel duidelijk te zijn dat men voor dit model het Ultra Thin Glass laat schieten. In plaats hiervan zal men gewoon het scherm van de originele Fold gebruiken in plaats van het scherm op de Galaxy Z Flip.

Aan de buitenzijde heeft men er voor gekozen om het externe scherm kleiner te maken. Het formaat van dit scherm komt weer overeen met het externe display op de Galaxy Z Flip. Het is dus wel duidelijk dat de Galaxy Fold Lite op verschillende vlakken wel wat inlevert om zo de kosten verder te kunnen drukken.

Galaxy Fold Lite blijft high-end

Ondanks dat de fabrikant verschillende elementen zal ‘hergebruiken’ blijft de Galaxy Fold Lite nog steeds een premium smartphone. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de vouwtechniek. Dit vermoeden wordt nogmaals bevestigd door de aanwezigheid van de zeer krachtige Snapdragon 865 chipset. Deze chipset komen wij inmiddels ook tegen op de Galaxy S20 Ultra.

De Snapdragon 865 wordt standaard geleverd met een 5G-antenne. Volgens bronnen wordt deze functie echter softwarematig uitgeschakeld waardoor de Fold Lite enkel op een 4G-netwerk kan werken. Dit laatste doet echter ook vermoeden dat men overweegt om toch voor een andere en minder krachtige processor te kiezen. Meerdere bronnen twijfelen dan ook of de informatie over deze chipset daadwerkelijk klopt gezien de strategie van Samsung. Wanneer de Galaxy Fold Lite enkel op 4G zou moeten werken is de ‘oudere’ Snapdragon 855 een betere keuze. Deze chipset zien wij bijvoorbeeld terug in de Galaxy Z Flip.

Volgens bronnen wordt de Galaxy Fold Lite standaard geleverd met 256 GB opslag. Over het werkgeheugen wordt nog niet gesproken, maar de verwachting is dat wij toch wel op 8 GB mogen rekenen.

Prijs en lancering

Een mogelijke lancering lijkt nog ver weg te zijn als dit de eerste berichten zijn. De bronnen weten echter te melden dat de lancering mogelijk tegelijk gebeurd met de langverwachte Galaxy Fold 2 en de Galaxy Note 20. In dat geval zal de Lite zijn intrede begin augustus maken. Het model zal in twee kleuren beschikbaar komen, namelijk Mirror Black en Mirror Purple. Als wij de adviesprijs mogen geloven wordt de Galaxy Fold Lite de eerste echte betaalbare opvouwbare smartphone. De prijs zal ergens tussen de € 900,= en € 1.000,= zitten. Enkel bij lancering kan Samsung ons hier een duidelijk antwoord op geven.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.