Samsung Galaxy Fold Lite mogelijk dit jaar nog

De Galaxy Fold Lite heeft een WiFi certificaat ontvangen.

Eerder dit jaar wisten wij te melden dat Samsung mogelijk bezig was met de ontwikkeling van een betaalbare opvouwbare smartphone. Deze geruchten krijgen nu wat extra steun vanwege een WiFi-certificaat. De naam laten wij nog even in het midden, maar het modelnummer is in ieder geval de SM-F415F.

Modelnummer SM-F415F

Op basis van de modelnummers van Samsung kun je wel wat informatie halen. Zo was bijvoorbeeld de originele Galaxy Fold de F900, De Galaxy Z Flip is de F700. Ditmaal is dus de F415 opgedoken in de certificatenbak. Wat kunnen wij nu eigenlijk verwachten van dit model. Je kunt op basis van dit nummer wel raden dat het een instapmodel moet worden om zo een breder publiek te kunnen aanspreken.

Het is duidelijk dat de nieuwe F415F niet zomaar een goedkoper model zal zijn. Zo staat het tweede nummer voor de generatie. Zoals gezegd was de eerste generatie Galaxy Fold de F900. De Galaxy Fold 2 is de F91x. Dit betekent dat men dus voortborduurt op de tweede generatie opvouwbare smartphones. Dat is in ieder geval goed nieuws!

Weinig informatie

Het uitgegeven WiFi-certificaat omvat verder geen extra informatie over de smartphone. We weten nu dat het model WiFi ondersteunt, maar dit doet elke smartphone tegenwoordig. Wel moeten wij opmerken dat WiFi 6 ontbreekt op de Galaxy Fold Lite. Overige details ontbreken vooralsnog. Je kunt je echter wel voorstellen dat deze betaalbare opvouwbare smartphone met een wat minder krachtige processor wordt geleverd. Vermoedelijk zal Samsung ook wat minder breed uitpakken met de camera’s.

Vooralsnog gaan wij er wel stiekem van uit dat men de techniek van de bestaande Z Flip zal overnemen. Dit betekent een horizontale vouw over het scherm. Hierdoor krijg je toch het sterke gevoel dat je een premium product in je handen hebt.

Galaxy Fold Lite onder de € 1000,=

Stiekem hebben wij nu de hoop dat Samsung ook een doel heeft gesteld. Dit doel houdt in dat de fabrikant een opvouwbare smartphone op de markt brengt voor nog geen € 1000,=. Al eerder sprak het merk zijn wens hierover uit, maar tot op heden was het nog niet zover gekomen. De komst van de Galaxy Fold Lite kan mogelijk verklappen dat dit het model wordt dat hun doel zal behalen.

Wanneer men onder deze ‘magische’ grens weet te komen kan men een veel breder publiek aanspreken. Plotseling wordt een dergelijke smartphone voor iedereen betaalbaar. Samsung kan hierdoor de markt openbreken voor deze type smartphones met deze prijsstelling. Het is de vraag of de Galaxy Fold Lite deze prijsstelling daadwerkelijk kan behalen. Recent gelanceerde smartphones van andere merken zaten ruim € 500,= duurder. Deze modellen waren dan nog niet eens voorzien van high-end processoren of andere gadgets.

Wanner het model op de markt komt is er blijkbaar keuze uit een model met 64 GB of 128 GB opslag. Daarnaast zullen er talloze kleuren beschikbaar komen. Of deze kleuren daadwerkelijk allemaal in Nederland beschikbaar komen is nog maar even de vraag. We zullen nog eerst af moeten wachten wanneer men de Galaxy Fold Lite zal presenteren. De verwachting is dat men dat dit jaar nog wel wil doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
De iPhone 12 krijgt een kleinere accu om het prijsverschil van 5G te kunnen maskeren.

iPhone 12 komt met goedkopere accu vanwege 5G

Volgend bericht
De Motorola Moto G9 is vandaag wereldkundig gemaakt.

Motorola Moto G9 Play gepresenteerd met enorme accu

Gerelateerde berichten
Total
1
Share