Samsung Galaxy Fold komt in september terug

Galaxy Fold in september in de winkels

Na maanden van uitstel heeft Samsung te kennen gegeven dat de Galaxy Fold in september werkelijk klaar is voor de verkoop. De fabrikant heeft in de afgelopen maanden hard gewerkt aan een verbeterde versie en volgens hun is de opvouwbare smartphone nu zover om ook verkocht te gaan worden.

Problemen

De problemen met de Galaxy Fold kwamen enkele maanden geleden als spoedig aan het licht toen er enkele testexemplaren verzonden waren. Al spoedig was duidelijk dat over bepaalde zaken niet goed was nagedacht. Zo ontstond er een grote kier bij het scharnier. Er was een grote kans dat hier vuil tussen zou komen te zitten. In andere gevallen werd de beschermlaag van de smartphone verwijderd. Op zich logisch, want deze laag had veel weg van een screenprotector. Deze laag mag echter niet verwijderd worden was later te lezen. Andere problemen werden gemeld met het scharnierpunt zonder dat het incorrect gebruikt was.

Opgelost

Na maanden van werk en constant uitstellen lijkt het werk er op te zitten. De problemen met het scherm, de scharnieren en kieren zijn volgens Samsung opgelost. De Galaxy Fold is dan ook klaar voor de verkoop en dit zal in september plaats gaan vinden. Volgens Samsung heeft de Galaxy Fold nu een extra bescherming bij de scharnieren om vuil in de smartphone tegen te gaan. Ook het ‘grote’ gat in dichtgevouwde toestand is op de Galaxy Fold nu opgelost door de scharnier simpelweg kleiner te maken.

De herlancering brengt ook nog een ander voordeel met zich mee. Volgens de fabrikant komt de Galaxy Fold standaard met extra applicaties en services die speciaal voor dergelijke smartphones geschikt zijn. In de eerste testexemplaren ontbraken deze zaken nog.

Prijs en beschikbaarheid

De prijs van de Galaxy Fold zal nog gehandhaafd blijven. Wij moeten dus echt rekenen op een adviesprijs van rond de € 2000,-. Het is inmiddels wel duidelijk dat de Galaxy Fold langzaam aan beschikbaar zal komen. De opvouwbare smartphone zal dan ook eerst beschikbaar gaan komen in Amerika, Zuid-Korea, Duitsland, Frankrijk, India en Engeland.

Eerder werden er lokale versies gemaakt voor deze high-end smartphone. Helaas is Nederland en ook Italie niet meer terug te vinden in de laatste versies. Dit laatste kan dus betekenen dat wij in Nederland er nog een stuk langer op moeten gaan wachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
De nieuwe Nokia 8.2 is vermoedelijk nog maanden verwijderd van de werkelijke lancering, maar inmiddels komen de eerste geruchten over dit model naar boven. Volgens bronnen zal deze opvolger de beschikking gaan krijgen over een 32 megapixels pop-up camera en wordt hij standaard geleverd met Android Q.

Nokia 8.2 komt met pop-up camera en Android Q

Volgend bericht
Nokia 105 is een mobiele telefoon met minimale specs.

Nokia lanceert de zeer betaalbare 105 en 220 4G

Gerelateerde berichten
Total
10
Share