De Galaxy Fold 2 kan zomaar onder de € 1000,= komen.

Samsung Galaxy Fold 2 mogelijk onder de € 1000,-

Volgens The Korea Herald zal de nieuwe Galaxy Fold 2 aanzienlijk goedkoper worden. Dit komt mede doordat Samsung significante wijzigingen heeft doorgevoerd in het ontwerp. Hierdoor vallen de kosten onder de streep een stuk lager uit. Dit is uiteraard goed nieuws! Het kan zomaar de doorbraak betekenen voor de eerst echt betaalbare opvouwbare smartphone.

Nieuwe norm

Sinds dit jaar is de markt opengebroken voor opvouwbare smartphones. Eerst kwam Samsung met de Galaxy Fold welke zijn vouw verticaal over de smartphone heeft lopen. Kort hierna presenteerde Huawei de Mate X volgens een soortgelijk idee. Sinds kort mogen wij de Motorola RAZR toevoegen in de rij met serieus goede opvouwbare smartphones. Mogelijk heeft deze laatste fabrikant andere partijen goed wakker geschud, want de nieuwe Galaxy Fold 2 komt nu ook met een horizontale vouw. De markt lijkt nu langzaam los te komen en steeds meer fabrikanten zoeken naar een goede manier om deze smartphones betaalbaar op de markt te krijgen. Waar Motorola de nieuwe norm heeft neergelegd voor de horizontale vouw, zo kan Samsung de norm stellen voor de prijs.

Galaxy Fold 2 aanzienlijk goedkoper

Volgens The Korea Herald zal de nieuwe Galaxy Fold 2 aanzienlijk goedkoper worden. Volgens deze krant wordt het nieuwe model op de markt gebracht voor ongeveer een miljoen won. Dit komt overeen met ongeveer € 900,=. Met deze prijs komt de Galaxy Fold 2 zelfs onder de huidige Galaxy S10+ of Galaxy Note 10. Het lijkt voor ons nog wat onwaarschijnlijk, maar als dit klopt zal de nieuwe opvouwbare smartphone mogelijk een andere weg inslaan. Het is dan goed mogelijk dat hij met midrange specificaties op de markt wordt gebracht.

Wanneer wij uit gaan van deze midrange specificaties kan de Galaxy Fold 2 qua prestaties nog onder de Motorola RAZR vallen. De specificaties van dit laatst genoemde model zijn echter niet noemenswaardig. Deze beschikt namelijk over de Snapdragon 710 processor, 6GB RAM en 128GB opslag. Wanneer je dit vergelijkt met de huidige Galaxy Fold is het niet eens te vergelijken. Deze wordt namelijk vanuit de fabriek geleverd met de Snapdragon 855 chipset, 12 GB RAM en 512 GB opslag. Met de genoemde prijsstelling moet de Galaxy Fold 2 hier dus nog verder onder duiken.

Is het wel de Galaxy Fold 2?

Wanneer de bronnen verder worden nagevraagd kun je je terdege afvragen of het hier wel om de Galaxy Fold 2 gaat. Zo moeten wij gissen naar de specificaties en de bronnen weten hier ook verder niets over te vermelden. Volgens deze bronnen worden deze budgetvriendelijke opvouwbare smartphone tegelijk gelanceerd met de Galaxy S11. Kenners denken dan ook dat de Galaxy Fold 2 hier niet mee wordt bedoeld en dat er mogelijk nog een andere opvouwbare smartphone op de planning staat.

Deze ‘nieuwe’ opvouwbare smartphone is dan nog compleet in mysterie gehuld en het is dan ook de vraag of deze werkelijk bestaat. Vooralsnog is hier nog geen concreet bewijs voor. Het zou echter wel een goed idee zijn om ook een betaalbare versie op de markt te brengen. Of de Galaxy Fold 2 alsnog de betaalbare smartphone is, waarover nu wordt gesproken, mag je dus gerust nog met enige twijfel bezien.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.