De nieuwe Samsung Galaxy Fold 2 zal in maart 2020 gelanceerd worden.

Samsung Galaxy Fold 2 komt mogelijk al in april

In Nederland zullen wij nog even moeten wachten op de ‘originele’ Galaxy Fold. Volgens verschillende bronnen werkt Samsung echter al aan de nieuwe Galxy Fold 2. Volgens deze bronnen zal de smartphone behoorlijk anders werken met betrekking tot de vouwtechniek. In plaats van een verticale vouw moet de Galaxy Fold 2 over een horizontale lijn vouwen.

Lancering in april

Dat Samsung achter de schermen hard werkt aan een nieuwe Galaxy Fold komt zeker niet als een verrassing. Volgens bronnen is er zelfs al een tijdspanne waarin deze Galaxy Fold 2 gelanceerd moet worden. Het was al bekend dat hij in 2020 moet verschijnen, maar nu is ook de maand april genoemd. Indien dit correct is komt de nieuwe opvouwbare smartphone een maand nadat de Galaxy S11 werkelijk in de verkoop is gegaan. Verschillende toeleveranciers lijken de maand april inmiddels ook te bevestigen.

Met deze release komt de Galaxy Fold 2 ongeveer zes maanden na de werkelijke release van de bestaande Galaxy Fold. Recentelijk zijn hier pas de verkopen werkelijk van gestart na een enorme vertraging van ruim een half jaar. Feitelijk kunnen wij dus stellen dat de opvolger een jaar later komt als je naar de initiële lancering kijkt.

Geruchten Galaxy Fold 2

Veel informatie over de nieuwe smartphone is er nog niet. Je mag er uiteraard wel van uit gaan dat het weer een absoluut topmodel wordt. De verwachting is dan ook dat de smartphone uitgevoerd zal worden met de nieuwste Snapdragon 865 chipset. De Galaxy Fold 2 zal daarnaast standaard 5G ondersteunen.

Eerste berichten geven aan dat de Galaxy Fold 2 de beschikking krijgt over een opvouwbaar 6.7 inch touchscreen. Wanneer de smartphone is opgevouwen blijft er nog een rand aan de bovenzijde over waar bijvoorbeeld notificaties op getoond kunnen worden. Er zijn echter ook geruchten dat Samsung mogelijk met een groter scherm zal komen. Wanneer je kijkt naar recente lanceringen is een groter scherm wel een pre. Zo lijken verschillende bronnen binnen Samsung te melden dat de fabrikant serieus overweegt om een 8.1 inch scherm te gebruiken voor de Galaxy Fold 2. De tijd zal het leren welke keuze er uiteindelijk wordt gemaakt.

Lancering

Ondanks de eerste ontwerpfouten in de bestaande Galaxy Fold geeft Samsung het concept nog niet op. Dat de Galaxy Fold 2 zijn opwachting zal maken is al een goed bewijs. Daarnaast lijken de opvouwbare smartphone’s van Samsung ook een eigen serie te krijgen om zo goed verschil te kunnen maken. Naar verwachting wordt de nieuwste opvouwbare smartphone begin maart 2020 gelanceerd. Het is inmiddels ook bekend dat de productie van de schermen ergens volgende maand moet starten. Er is dus nog geringe tijd voor Samsung om een keuze te maken welk scherm er gebruikt zal worden.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.