Galaxy Fold in september in de winkels

Samsung Galaxy Fold 2 komt met goedkopere 256 GB variant

Een opvouwbare smartphone en zijn prijskaartje. Het zijn momenteel twee zaken die nog niet helemaal samen gaan. Bij Samsung is de boodschap inmiddels goed binnen gekomen. Volgens verschillende bronnen overweegt de fabrikant daarom ook om hun nieuwe Galaxy Fold 2 met een goedkopere 256 GB versie op de markt te brengen. Op deze manier hoopt men dat er een breder publiek aangesproken kan worden.

Modelnummer SM-F916

Op dit moment gaat de Galaxy Fold 2 door het leven met het modelnummer SM-F91x. Tot op heden zijn er in de verschillende databanken versies teruggevonden waarbij er constant werd gewerkt met 512 GB opslag. Vandaag is echter het modelnummer SM-F916 opgedoken. Dit modelnummer beschikt plotseling over ‘slechts’ 256 GB opslag. Veel details zijn er echter nog niet bekend over deze versie. Wij moeten er momenteel serieus rekening mee houden dat de Galaxy Fold 2 met 512 GB opslag een adviesprijs zal krijgen van rond de € 2000,=. De versie met de helft minder aan opslag zal hierdoor vermoedelijk € 100,= tot € 200,= goedkoper uitvallen.

Geruchten Galaxy Fold 2

Vorig jaar kwamen de eerste berichten over de Galaxy Fold 2 al naar buiten. Zo wist een Koreaanse website te melden dat de nieuwe opvouwbare smartphone over smallere bezels zou beschikken. Daarnaast zal de smartphone over een sterk verbeterde scharniertechniek beschikken. Inmiddels weten andere bronnen ook te melden dat er een tweede scherm aan te buitenzijde te vinden zal zijn. Het scherm aan de binnenzijde zal in ieder geval over een afmeting beschikken van ergens tussen de 7.3 inch en 7.7 inch. De enigszins vreemde notch heeft plaats moeten maken voor een enkel gat in het scherm. In dit gat is dan de selfiecamera weggewerkt.

Andere bronnen weten te melden dat de Galaxy Fold 2 mogelijk ook de beschikking zal krijgen over de befaamde S-Pen. Deze stylus zullen wij mogelijk ook weer terugzien op de nieuwe Galaxy Note 20. Vanwege alle techniek is het overigens goed mogelijk dat het camerawerk hierdoor moet inleveren. Een hoogwaardige camera zal mogelijk niet terug te vinden zijn in de Galaxy Fold 2. Dit betekent dat de 108 megapixel camera, die wij in de Galaxy S20 Ultra zien, niet te zien krijgen in de nieuwste opvouwbare smartphone van het merk.

Lancering

Het is nog compleet onduidelijk wanneer de Galaxy Fold 2 zijn intrede zal maken. Vooralsnog lijkt de fabrikant hier nog weinig snelheid in te maken. Het gebrek aan details over de smartphone bevestigen nog de onduidelijke toekomst over deze smartphone. De Galaxy Fold 2 kan dus nog verder in de toekomst liggen dan wij nu aanvankelijk denken. Wel lijkt iedereen het eens te zijn over het feit dat het model nog wel dit jaar zijn intrede zal maken.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1141

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.