De volgende betaalbare opvouwbare smartphone van Samsung wordt de Galaxy Bloom.

Samsung Galaxy Bloom wordt betaalbare opvouwbare smartphone

Het is niet altijd noodzakelijk om groot nieuws naar een beurs te brengen. De fabrikant houdt vaak genoeg speciale kleine evenementen om genodigden te informeren. Het zijn juist deze bijeenkomsten waarin veel duidelijk wordt. En met veel geluk lekt er soms dan ook iets naar buiten. Zo is het nu ook duidelijk dat de Galaxy Bloom de volgende betaalbare opvouwbare smartphone van Samsung zal worden.

Inspiratie door Lancôme

Iedereen dacht aanvankelijk dat de inspiratie voor de nieuwe Galaxy Bloom vanuit de Motorola RAZR kwam. Niet is minder waar echter. In de besloten bijeenkomst gaf de fabrikant te kennen dat de inspiratie voor deze smartphone in een compleet andere hoek gezocht moet worden. Het is juist ook deze informatie wat direct duidelijk maakt op welke doelgroep sterk geadverteerd zal worden.

De Galaxy Bloom is geïnspireerd op basis van een populair make-up artikel, namelijk het poederdoosje. In dit geval heeft een specifiek poederdoosje van Lancôme de basis gevormd voor het ontwerp van deze Galaxy Bloom. In dat opzicht heeft Samsung ons dus al die tijd goed op het verkeerde been weten te zetten, al was de vergelijking wel snel en logisch gemaakt.

Galaxy Bloom moet vertrouwd voelen

Volgens Samsung moet hun volgende opvouwbare smartphone vertrouwd in de handen voelen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze smartphone iets kleiner in formaat zal zijn. Dit komt overeen met eerdere geruchten dat de Galaxy Bloom een kleiner scherm zou hebben in vergelijking met het 7.3 inch scherm zoals wij deze nu gewend zijn van de Galaxy Fold. Om in de voetsporen te blijven van het make-up artikel heeft men dat formaat gekozen. Volgens eigen zeggen voelt het formaat hierdoor vertrouwd aan bij de doelgroep waar Samsung op mikt.

Wandelgangen

De Galaxy Bloom was al eens eerder ter sprake gekomen. Toen kwam de smartphone nog als codenaam naar boven. Deze codenaam, welke in de wandelgangen dan wordt gebruikt, is doorgaans niet de naam die in de werkelijkheid gebruikt zal worden. Ook ditmaal heeft Samsung ons weten te foppen, want al die tijd is de codenaam de werkelijke naam geweest van de opvouwbare smartphone. En zeg nou zelf, Galaxy Bloom klinkt best een beetje vrouwelijk. Een betere naam hadden ze bijna niet kunnen bedenken als je de historie van dit model nu kent.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.