Samsung Galaxy A90 zal net onder de Galaxy S10 vallen

Samsung heft wilde plannen voor deze zomer. Zo moet ook, volgens bronnen, de Galaxy A90 en de 5G variant gelanceerd gaan worden. Het model wordt door velen al angstvallig afgewacht, maar steeds meer informatie over het model komt naar buiten. Dankzij een bekende bron is het inmiddels ook duidelijk welke richting de fabrikant op wil gaan met de nieuwe Galaxy A90.

Samsung heft wilde plannen voor deze zomer. Zo moet ook, volgens bronnen, de Galaxy A90 en de 5G variant gelanceerd gaan worden. Het model wordt door velen al angstvallig afgewacht, maar steeds meer informatie over het model komt naar buiten. Dankzij een bekende bron is het inmiddels ook duidelijk welke richting de fabrikant op wil gaan met de nieuwe Galaxy A90.

Hoogwaardige specificaties

De Galaxy A90 zal zeker geen doorsnee smartphone gaan worden. Zo wordt de smartphone onder andere uitgerust met de Snapdragon 855-chipset van Qualcomm. Er komt daarnaast een standaard model en een model die ook 5G ondersteunt. Onderling verschillen beide modellen erg weinig. Zo zullen ze beide geleverd gaan worden met een 6.7 inch AMOLED scherm met een in-display vingerafdrukscanner.

Aan de achterzijde treffen wij een triple-camera aan, maar onderling zijn hier wel weer verschillen op te merken. De standaard Galaxy A90 krijgt de beschikking over een 48 megapixels hoofdcamera. Deze wordt ondersteunt door een 12 megapixels camera en een 5 megapixels sensor. Wat de laatste twee camera’s exact voor functie zullen hebben is nog onduidelijk en bij lancering zal dit pas werkelijk duidelijk gaan worden. Toch kunnen wij ons goed indenken dat de eerstgenoemde camera een ultrabreedhoeklens is en de tweede camera de diepte registreert. Er is daarnaast het vermoeden dat de Galaxy A90 wordt voorzien van Tilt OIS die de foto’s voordat ze werkelijk genomen worden al bijwerkt voor een goed resultaat.

Bij de Galaxy A90 5G zijn er dus wijzigingen op te merken. Zo wordt de 12 megapixels camera omgeruild voor een variant met 8 megapixels. Ook de Tilt OIS-functie zal niet aanwezig zijn op deze variant. Dit alles is waarschijnlijk om kosten verder te drukken en de smartphone prijstechnisch aantrekkelijk te houden.

Naamgeving

Rondom de Galaxy A90 heerst een vreemde mysterie. Eerder werd gedacht dat het model al gelanceerd zou worden met een pop-up camera. Later bleek het echter te gaan om de Galaxy A80 welke inmiddels ook al beschikbaar is. Hierna was er een vermoeden dat de Galaxy A90 juist niet in de A-serie zou belanden, maar in de nieuwe R-serie. ook dit wordt inmiddels ontkracht door verschillende bronnen. De Galaxy A90 zal dus werkelijk gaan komen in deze naamgeving, en dit komt mede doordat de bron inmiddels commerciële namen voorbij heeft zien komen en de naam wordt ook in interne stukken genoemd.

Prijs en beschikbaarheid

Over de prijs van de Galaxy A90 en de Galaxy A90 5G valt nog weinig te melden. Wel is duidelijk dat het model qua prijsstelling net onder de Galaxy S10e zal gaan vallen. Beide modellen worden dan ook gezien als budget vlaggenschepen. De term doet wat wenkbrauwen fronzen, want wanneer spreken wij werkelijk over een goedkope smartphone? Het prijsverschil ten opzichte van de Galaxy S10e zal ongeveer vijftig tot honderd euro zijn. Dit laatste hangt af van de agressieve marketingstrategie van Samsung. De Galaxy A90 5G zal, in vergelijking met de Galaxy S10 5G, nog een stuk goedkoper zijn. Bij dit model is het echter nog moeilijk om er werkelijk een schatting voor te maken.

Dat hij goedkoper zal gaan worden is een feit. Er zijn uiteraard bepaalde zaken waar je op inlevert ten opzichte van het echte vlaggenschip van Samsung. Zo zal de behuizing grotendeels opgemaakt zijn uit plastic onderdelen en ook de kwaliteit van de foto’s zullen een stuk minder zijn. Desondanks mag dat de pret zeker niet drukken als de prijs ook hier naar is. Toch mag je verwachten dat snelladen en Android 9 standaard geleverd zullen gaan worden op beide modellen.

De Galaxy A90 en Galaxy A90 5G kunnen mogelijk ook op 7 augustus gelanceerd gaan worden, gelijk met de Galaxy Note 10. Deze datum is helaas nog niet gekoppeld aan beide modellen, maar het zal ons in ieder geval niet verbazen als Samsung deze gelegenheid ook gebruikt om ook dit model te lanceren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Op de achtergrond werkt Motorola hard aan een high-end smartphone. De One Pro moet het gaan worden en vandaag zijn de eerste afbeeldingen verschenen van de One Pro met maar liefst vier camera's aan de achterzijde. Informatie over de smartphone zelf ontbreekt vooralsnog, maar wij krijgen wel een goed idee wat hij ons gaat bieden.

Motorola One Pro krijgt 4 camera’s

Volgend bericht
Innovatie is belangrijk en Oppo begrijpt dit als de beste. Vandaag heeft de fabrikant enkele teasers de wereld in gestuurd met daarop een smartphone afgebeeld met een camera achter het scherm. Ook andere fabrikanten werken aan een dergelijke techniek, maar vooralsnog is hier nog geen duidelijkheid over hoe de verschillende obstakels worden overwonnen.

Oppo toont smartphone met camera achter het scherm

Gerelateerde berichten
Total
1
Share