Samsung Galaxy A71 voor het eerst in beeld gebracht

De Samsung Galaxy A71 is nu voor het eerst goed in beeld gebracht

Normaal gezien zien wij vaak berichten voorbij komen over het aankomende nieuwe vlaggenschip van Samsung. Wij moeten echter niet vergeten dat Samsung mede hun succes te danken hebben aan de populaire Galaxy A-serie. Wij mogen dan ook deze Galaxy A71 zeker niet vergeten. Het model beschikt immers ook over enkele hoogwaardige specificaties.

Vernieuwd display

De nieuwe Galaxy A71 zal over enkele high-end features gaan beschikken. Zo zal hij vermoedelijk de beschikking krijgen over een 6.7 inch Infinity-O AMOLED display welke wij ook terugzien op de bestaande Galaxy Note 10+. De Galaxy A71 krijgt dus ook de beschikking over een ‘gat’ in het scherm waar de 32 megapixels selfiecamera in verwerkt is. Het model krijgt echter niet de beschikking over de gebogen schermranden die wij wel weer terug zien op de Note 10+. Dit is dan ook zeker niet de verwachting, want we hebben het nog steeds over een midrange smartphone.

Galaxy A71 camerasetup

Waar de grote verschillen worden gemaakt is aan de achterzijde. De bestaande Galaxy A70 beschikt nog over een verticale camera-setup. Hier komt al een flinke wijziging in. Zo zijn wij op de Galaxy A71 een vierkante setup terug. In deze camerasetup zijn een viertal camera’s weggewerkt. De hoofdcamera is een 48 megapixels lens. Deze wordt bijgestaan door een 12 megapixels ultrabreedhoeklens en een 12 megapixels telefotolens. Het is nog onbekend wat de optische zoom zal zijn op deze Galaxy A71. Wel is het duidelijk dat de vierde lens een Time-of-Flight sensor zal zijn. Hierdoor kan de diepte in een foto accurater en sneller berekend worden.

Hardware

Al het bovenstaande heeft natuurlijk ook nog wat rekenkracht nodig. Toch zijn hier nog wat vraagtekens bij te zetten. De bestaande Galaxy A70 beschikt nog over de Snapdragon 675. De opvolger van deze chipset wordt pas begin 2020 verwacht. De integratie van deze nieuwe chipset komt dan te laat voor de Galaxy A71. Het is dus goed mogelijk dat Samsung deze Snapdragon 675 blijft hanteren. Het is echter ook goed mogelijk dat de Galaxy A71 met een iets betere chipset wordt uitgerust. Dit kan dan de Snapdragon 712 of zelfs de Snapdragon 730 zijn.

Welke keuze Samsung ook maakt, de Galaxy A71 zal in ieder geval met 8 GB werkgeheugen en minimaal 128 GB worden geleverd. Deze opslag is verder nog uitbreidbaar met een microSD-kaart.

Lancering

De nieuwe Galaxy A71 zal vermoedelijk tijdens het MWC in februari worden gelanceerd. Daarnaast zal dan ook de Galaxy A51 worden gepresenteerd. De Galaxy A71 zal in ieder geval standaard met Android 10 worden geleverd. Net als zijn voorgangers wordt de smartphone geleverd met een immense 4500 mAh accu die middels een 25W snellader binnen afzienbare tijd weer vol zit. Deze snellader zal standaard in de doos aanwezig zijn. Vermoedelijk zal de Galaxy A71 standaard nog 4G-netwerken ondersteunen. Het is onwaarschijnlijk dat er ook nog een 5G variant op de markt zal verschijnen. Deze primeur is vaak voor de high-end smartphones.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

De opvouwbare smartphone van Xiaomi krijgt 2 scharnierpunten.

Patent toont mogelijk de opvouwbare smartphone van Xiaomi

Volgend bericht

Het is goed mogelijk dat de Nokia 8.2 op 5 december gelanceerd wordt.

Nokia lanceert een nieuwe smartphone op 5 december

Gerelateerde berichten

Total
6
Share