Samsung Galaxy A7 (2018) gelekt

In de Geekbench is mogelijk de vernieuwde Galaxy A7 opgedoken. Momenteel lijkt de fabrikant de goedkopere Galaxy J-serie langzaam uit te faseren. De Galaxy A-serie lijkt echter nog springlevend en kan zelfs weer een verse update verwachten. De nieuwe Galaxy A7 (2018) lijkt hier het levende voorbeeld van te zijn. Veel informatie is er helaas nog niet bekend over de midrange smartphone.

Eerste specificaties

Al enkele jaren behoudt Samsung de naamgeving van bepaalde modellen. Het onderscheidt wordt gemaakt in de jaartallen. Elk jaar krijgt dan ook het model een lichte update op het gebied van voornamelijk hardware. Onder het modelnummer SM-A750FN kunnen wij een goede indruk krijgen wat de nieuwe Galaxy A7 in 2018 voor hardware meekrijgt. Zo wordt de midrange smartphone geleverd met de Exynos 7885 chipset. Dit is een octa-core processor die geklokt is op een maximale snelheid van 1.6 Ghz. Deze processor is ook al opgedoken in de Galaxy A8. De chipset wordt bijgestaan door 4 GB werkgeheugen. Qua rekenkracht zien wij in de Geekbench gelijkwaardige cijfers voor de Galaxy A7 (2018) in vergelijking met de Galaxy A8 van dit jaar. Zoals verwacht wordt het nieuwe model standaard geleverd met Android Oreo.

Midrange

Op dit moment lopen de midrange smartphones niet erg lekker bij Samsung. De huidige Galaxy A8 heeft veel moeite om goed te verkopen op de markt. Er zijn op dit moment veel alternatieven beschikbaar voor een betere prijs. Hierin is dus duidelijk te merken dat consumenten steeds meer prijsbewust worden. De nieuwe Galaxy A7 (2018) moet een meer betaalbare variant worden van het huidige topmodel in dit segment. De verwachting is dan ook dat deze nieuwe midrange smartphone het aanzienlijk beter gaat doen dan zijn huidige grote broer. Waneer de nieuwe Galaxy A7 (2018) werkelijk beschikbaar komt is nog niet bekend. Qua adviesprijs zal deze gelijk liggen met de adviesprijzen van vorig jaar.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.