In Japan heeft Samsung de Galaxy A41 officieel wereldkundig gemaakt.

Samsung Galaxy A41 officieel; leuke en betaalbare midranger

Vandaag heeft Samsung de Galaxy A41 officieel aangekondigd in Japan. Zoals je mag verwachten zal de smartphone dus ook in Japan leverbaar worden, maar de lancering is direct ook wereldwijd. De specificaties zijn met deze lancering dus nu definitief. Wij kunnen el stellen dat het een leuke en betaalbare midranger betreft.

Opvolger

De Galaxy A41 is de directe opvolger van de immens populaire Galaxy A40. De nieuwkomer komt vlak onder de reeds gelanceerde Galaxy A51. Er zijn wel enkele verschillen op te merken. Uiteraard zal de Galaxy A41 als opvolger weer op verschillende fronten technisch verbeterd zijn. Ten opzichte van zijn ‘grotere broer’ moet je rekening houden met wat minder zware specificaties. De midranger valt wat dat betreft precies tussen twee werelden in.

Galaxy A41 in een vogelvlucht

De nieuwe Galaxy A41 wordt geleverd met een 6,1 inch AMOLED-scherm met een Full-HD+ resolutie. Bij de presentatie heeft Samsung kenbaar gemaakt dat deze smartphone geleverd zal worden met de Helio P65 processor van MediaTek. Dit is een opmerkelijke keuze, maar het komt vaker voor dat de fabrikant verschillende chipsets inzet voor andere werelddelen. Er is een gedegen kan dat de Galaxy A41 in Nederland gewoon met de Exynos chipset geleverd zal worden. Wat wij wel mogen aannemen is dat de chipset ondersteunt zal worden door 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag.

De camera achterop is een triple-camera met een 48 megapixel hoofdcamera, 8 megapixel ultrabreedhoeklens en een 5 megapixel dieptesensor. De selfiecamera telt 25 megapixel. Al met al zijn de specificaties zeer aardig te noemen voor een midrange smartphone.

Prijs en beschikbaarheid

Wij zullen nog even moeten wachten op de werkelijke komst van de Galaxy A41 in Nederland. In Japan zullen ze de smartphone in juni kunnen aanschaffen. Het is onduidelijk of Nederland hierna zal komen of juist hiervoor nog. Wel weten wij dat de smartphone leverbaar zal worden in de kleuren blauw, zwart en wit. Een prijs heeft de fabrikant helaas ook nog niet kenbaar gemaakt. Zijn voorganger kwam voor € 249,= op de markt. Wij verwachten een soortgelijke adviesprijs of in ieder geval onder de € 300,=.


 
Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.