Samsung Galaxy A40 lekt vroegtijdig uit

Al ver voor de werkelijke lancering van de Galaxy A40 is dit model al vroegtijdig gelekt. Geheel naar verwachting vult dit model het gat op van de reeds bestaande Galaxy A30 en de Galaxy A50. Er zijn dus zeker verschillen te zien, maar ook zeker overeenkomsten welke wij over deze gehele lijn weer terugvinden.

Scherm en batterij

Bi het scherm zien wij direct overeenkomsten, maar ook zeker een verschil in vergelijking met de eerdere genoemde modellen. Zo wordt de Galaxy A40 geleverd met een 5.9 inch touchscreen. De schermtechniek is wel hetzelfde gebleven en hier kunnen wij dus nog rekenen op het Super-AMOLED scherm. Aan de bovenzijde van het scherm is een kleine inkeping gemaakt voor de selfiecamera.

De Galaxy A40 zal geleverd gaan worden met een 3100 mAh accu. Wanneer je dit alles bij elkaar optelt zal het nieuwe model een flinke standbytijd kunnen opleveren in combinatie met krachtige prestaties. Voor zover onze informatie gaat is het ook mogelijk om deze Galaxy A40 razendsnel op te laden.

Achterzijde en camera

Onder de noemer ‘glasstic’ is de achterzijde van de Galaxy A40 opgetrokken uit glanzend plastic. Ondanks de keuze van het materiaal ziet dit alles er nog wel high-end uit. In deze zelfde achterzijde zien wij een tweetal camera’s terug en een vingerafdrukscanner. Deze setup heeft veel weg van de Galaxy A30.

Op het gebied van deze camera’s zijn er gek genoeg enkel maar overeenkomsten te ontdekken, maar wel van beide reeds eerder gelanceerde smartphones. Zo wordt de Galaxy A40 aan de achterzijde uitgerust met een 16 megapixels camera welke wordt bijgestaan door een 5 megapixels sensor. Deze setup vinden wij weer terug in de goedkopere A30. De selfiecamera komt juist weer uit de A50 en hierdoor kun je rekenen op 25 megapixels.

Details

Opmerkelijk genoeg wordt de Galaxy A40 standaard uitgerust met de Exynos 7904. Deze processor zien wij ook terug in het goedkoopste model. De nieuwe smartphone wordt wel standaard voorzien van 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Zoals je mag verwachten zal ook deze smartphone standaard met Android 9 geleverd worden en kun je rekenen op zaken zoals Bluetooth en NFC.

Prijs en beschikbaarheid

Het is te verwachten dat de Galaxy A40 op 10 april gelanceerd zal worden. Op deze datum heeft de fabrikant namelijk een evenement gepland staan. Vlak na lancering zal in India de verkoop direct starten. De verwachting is dat eind april of begin mei de Galaxy A40 ook in Nederland beschikbaar zal gaan komen. De adviesprijs bedraagt dan € 249,-.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.