De Galaxy A32 5G zal in de aankomende maanden gelanceerd worden.

Samsung Galaxy A32 5G moet goedkoopste 5G-smartphone worden

Samsung is momenteel druk bezig met het voorbereiden van de lancering van de Galaxy S21-serie. Dit neemt niet weg dat in de andere series het werk nu stil ligt. De Galaxy A32 5G kan namelijk naar verwachting zijn lancering ook meemaken. De fabrikant denkt zelfs hiermee de goedkoopste 5G-smartphone op de markt te kunnen zetten.

Galaxy A32 5G in een notendop

Samsung heeft de afgelopen maanden een relatief uniforme ontwerpstrategie voor de hele Galaxy A-lijn gehandhaafd. Bij de Galaxy A32 5G neemt de serie een iets andere weg als je naar de bovenstaande render kijkt.

Terwijl het voorpaneel is uitgerust met een generiek 6,5-inch LCD-scherm met inkepingen, herbergt de achterkant van de smartphone een vrij unieke camera-opstelling die uit vijf afzonderlijke uitsparingen bestaat.

De cameraspecificaties zijn op dit moment niet beschikbaar, maar de linker rij sensoren bestaat vrijwel zeker uit een 48 megapixel hoofdcamera, een ultrabrede shooter en een speciale macrocamera.

In de rechterkolom bevindt zich daarentegen een LED-flitser en wat een dieptesensor zou kunnen zijn voor betere bokeh-beelden.

Het externe pakket wordt voltooid met een Samsung-logo op de achterkant, een aan de zijkant gemonteerde vingerafdrukscanner en een 3,5 mm koptelefoonaansluiting aan de onderkant. Verwacht ook een USB-C-poort voor snel opladen.

Lancering

De Galaxy A32 5G zou de komende maanden aangekondigd moeten worden met de MediaTek Dimensity 720-chip aan de binnenkant en 4GB RAM. De keuze uit 64 GB en 128 GB aan opslagruimte zou beschikbaar moeten zijn, hoewel microSD-kaarten moeten worden ondersteund.

Samsung zou werken aan een 4G LTE-variant voor regio’s waar de volgende generatie netwerken niet overal beschikbaar zijn. Het is onduidelijk of deze versie ook wereldwijd beschikbaar zal komen.

Qua kleur wijzen de uitgelekte bronnen op de varianten Wit, Zwart, Violet en Blauw.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.