De Samsung Galaxy A31 is officieel wereldkundig gemaakt.

Samsung Galaxy A31 officieel gepresenteerd met 48 MP camera

Samsung is nog verre van klaar met de reeks lanceringen. Vandaag heeft de fabrikant de Galaxy A31 wereldkundig gemaakt. Zoals de naam het al doet vermoeden is het een zeer betaalbare smartphone. Ondanks dit laatste hebben de Koreanen alsnog de moeite genomen om de smartphone van de nodige features te voorzien. Hierdoor wordt de Galaxy A31 wellicht wel een van de meest interessante smartphones van dit moment.

Voorzijde Galaxy A31

De Galaxy A31 is alles behalve een truttige smartphone. In vergelijking met andere modellen zal deze Galaxy A31 zeker een rol gaan spelen de aankomende periode. Zo wordt de smartphone geleverd met een 6.4 inch Super-AMOLED scherm. Hier is de resolutie van het scherm, ten opzichte van zijn voorganger, flink verbeterd. Men heeft er nu daarnaast voor gekozen om de A31 te voorzien van een in-display vingerafdrukscanner. Aan de bovenzijde van het scherm zien wij een waterdruppel in het scherm waarin de 20 MP selfiecamera is verwerkt.

Hoogwaardige camera’s

De Galaxy A31 maakt vooral aan de achterzijde enorme indruk. De smartphone beschikt over een viertal lenzen aan deze zijde. Zo heb je de beschikking over een indrukwekkende 48 megapixel hoofdcamera. Deze wordt nog eens ondersteunt door een 8 megapixel ultrabreedhoeklens, een 5 megapixel macrolens en een 5 megapixel dieptesensor. Het zijn cijfers die je op een smartphone in deze prijscategorie zeker niet verwacht. Het zijn juist deze camera’s die deze Galaxy A31 nog meer doet onderscheiden van de rest.

Onderhuids

Veel informatie over de rekenkracht gaf Samsung helaas niet prijs. De Galaxy A31 lijkt echter te werken op de MediaTek Helio P65 chipset. Deze informatie is opgemaakt op basis van recente benchmarks van de smartphone. De goedkoopste versie zal geleverd worden met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Je hebt echter ook de keuze uit 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Om dit alles werkend te houden beschikt de Galaxy A31 over een indrukwekkende 5000 mAh welke gekoppeld kan worden aan een 15W snellader.

De Galaxy A31 zal in enkel kleuren geleverd worden. Zo heb je de keuze uit Prism Crush Black, Prism Crush Blue, Prism Crush Red, Prism Crush White. Helaas is het nog niet duidelijk wanneer de smartphone in Nederland leverbaar wordt en welke adviesprijs men zal hanteren. Volgens laatste berichten moeten wij echter serieus rekening houden met een prijs van net onder de € 250,-. Wij wachten het uiteraard allemaal in spanning af.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

2 reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.