Samsung Galaxy A11 komt met triple camera

De Galaxy A11 zal met een triple camera op de markt worden gebracht.

Voor de eerste helft van dit jaar verwachten wij vanuit Samsung nog enkele midrange smartphones. Een model die wij zeker in de gaten moeten houden is de Galaxy A11. Volgens nieuwe informatie wordt dit namelijk een zeer betaalbare smartphone met enkele leuke features. Zo beschikt de smartphone waarschijnlijk over een drietal camera’s.

Modelnummer SM-A115F

Deze week heeft Samsung de FCC goedkeuring ontvangen voor modelnummer SM-A115F. Dit modelnummer staat bij ons beter bekend als de Galaxy A11. Met deze goedkeuring is een lancering zeker aanstaande. Wij verwachten echter niet dat de fabrikant dit model tijdens de lancering van de Galaxy S20 en Galaxy Z Flip wereldkundig zal maken. Er zijn immers nog enkele andere modellen binnen deze reeks die hun opwachting moeten maken.

Flinke upgrade

De nieuwe Galaxy A11 wordt de directe opvolger van de Galaxy A10. Wanneer wij beide modellen nu naast elkaar leggen zien wij wel direct enkele grote verschillen. De Galaxy A11 is dus een flinke upgrade ten opzichte van zijn voorganger. Zo wordt de smartphone geleverd met de Snapdragon 625 of de nieuwere 626 chipset. Deze chipset is een stuk krachtiger en efficiënter in vergelijking met de Exynos 7884 chipset die nog in de Galaxy A10 werd ingezet. Standaard wordt de nieuwe chipset bijgestaan door 2 GB werkgeheugen en 32 GB opslag.

De Galaxy A11 krijgt ook een iets grotere accu mee. Deze upgrade is echter wel weer minimaal te noemen ten opzichte van zijn voorganger. Zijn voorganger had echter wel de beschikking over een enkele camera aan de achterzijde. Volgens de tekeningen, ingediend bij de FCC, beschikt de Galaxy A11 over maar liefst drie camera’s op de achterzijde. De specificaties van deze camera’s is vooralsnog onbekend. Binnen de goedkeuring van de FCC kon hier ook geen informatie over gevonden worden. Aan deze zelfde achterzijde zien wij nog een vingerafdrukscanner zitten. Gezien de verwachte prijsstelling hadden wij dit ook niet anders verwacht.

Prijs en varianten

De nieuwe Galaxy A11 zal standaard geleverd worden met Android 10. De smartphone zal daarnaast beschikbaar komen in een viertal ‘standaard’ kleuren. Zo kun je kiezen uit de kleuren zwart, wit, rood en blauw. Een adviesprijs is helaas nog niet bekend. Mogelijk hanteert Samsung gewoon de oude adviesprijs van de Galaxy A10 tijdens lancering. Wanneer de fabrikant echter een twee of drie tientjes meer zal vragen is dit ook nog geen ramp. De Galaxy A11 blijft dan nog steeds een scherp geprijsde smartphone gezien alle features die standaard geleverd zullen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Nederland heeft een smartphonemerk minder, namelijk Wiko.

Wiko stopt in Nederland met de verkoop van smartphones

Volgend bericht
LG zal hun vlaggenschepen nu elk jaar in het eerste kwartaal lanceren.

LG wil hun strategie voor smartphones compleet wijzigen

Gerelateerde berichten
Total
1
Share