Het is nog onduidelijk of de Samsung Galaxy A01 Core in Nederland beschikbaar komt.

Samsung Galaxy A01 Core is een goedkope smartphone

Onder de noemer ‘Core’ brengt Samsung zo nu en dan wel eens een goedkope smartphone op de markt. Zoals de naam het al zegt gaat men met deze smartphone’s echt terug naar de kern. Zo kun je met deze goedkope smartphone gewoon bellen en internetten. Verwacht verder geen high-end specificaties, maar hier is de prijs dan ook naar. Zoals het er nu naar uit ziet kunnen wij mogelijk binnenkort de Galaxy A01 Core verwachten.

Weinig poespas

Zoals je uit de bovenstaande gelekte foto al kunt opmaken is de Galaxy A01 Core een smartphone met weinig poespas. De bezels rondom het scherm zijn tamelijk dik voor huidige standaarden. Daarnaast zien wij geen notch of gat in het scherm terugkeren in deze smartphone. In essentie is dat ook helemaal niet nodig. De smartphone is goed in wat hij moet doen. Dat is er voor zorgen dat je kunt bellen en gebruik kunt maken van mobiel internet. Voor deze basis is er ook weinig hardware nodig. In de eerste gelekte specificaties is dit direct op te merken.

Specificaties Galaxy A01 Core

De aankomende Galaxy A01 Core heeft recentelijk even gestaan in de lijst met ondersteunende smartphones in de Google Play Console. De specificaties zijn misschien niet denderend. Zo heeft men voor deze gelegenheid gekozen voor een MediaTek chipset. Het gaat om dezelfde chipset die wij weer terug zien in de Nokia 1. Deze chipset wordt verder ondersteunt door 1 GB werkgeheugen. De Galaxy A01 Core beschikt over een 5 inch HD-scherm. Aan de positieve kant is het te melden dat het nieuwe model wel wordt geleverd met Android 10.

Voor waar het nu op lijkt is deze Galaxy A01 Core simpelweg een uitgeklede versie van de Galaxy A01. De adviesprijs van de smartphone is nog niet bekend en het is al helemaal nog niet duidelijk of hij zijn weg zal vinden naar Nederland. Het is goed mogelijk dat wij dit model in Nederland niet zullen vinden. De andere ‘Core’-versies hebben de afgelopen periode ook zijn weg niet weten te vinden naar Nederland.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.