Samsung Galaxy A-serie (2020) krijgt een 108 megapixel camera

De huidige Galaxy A-serie is nu enkele maanden te koop en inmiddels mogen wij van een enorm succes spreken. In het laatste kwartaal wist de huidige Galaxy A-serie ruim 12 miljoen nieuwe eigenaren te vinden. In India wisten de goedkopere modellen binnen 40 dagen ruim 2 miljoen nieuwe eigenaren te vinden. De verkoopcijfers geven goed aan hoe populair deze Galaxy A-serie is. Voor begin 2020 heeft Samsung dan ook al hun opvolgers gepland staan.

Galaxy A71, Galaxy A81 en Galaxy A91

De naamgeving van de modellen mag voor zich spreken en het is dan ook logisch welk model het huidige model gaat vervangen. Het absolute topmodel, de Galaxy A91, wordt het model wat wederom de meeste technologie aan boord zal gaan krijgen. Het wordt ook dit model die de beschikking gaat krijgen over een 108 megapixels camera. Deze camera is ontwikkeld door Samsung, in samenwerking met Xiaomi. Deze camera maakt het ook mogelijk om video’s in 6K-resolutie te filmen (6014 x 3384 pixels). Deze camera wordt vermoedelijk bijgestaan door een 16 megapixels ultrabreedhoeklens en een 12 megapixels sensor die ook 5x optische zoom zal gaan ondersteunen. Mogelijk wordt de nieuwe Galaxy A91 ook nog ondersteunt door een ToF-sensor om zo de diepte van een object beter in te laten schatten door camera’s.

De Galaxy A81 zal mogelijk gelijkwaardig gaan worden aan de Galaxy A91. Toch moet je wel wat kwaliteit gaan inleveren op het gebied van de camera’s. De Galaxy A81 krijgt de beschikking over een 64 megapixels camera aan de achterzijde. Ook zal 2x optische zoom het maximaal haalbare zijn op dit model.

Zoals je mag verwachten zal de Galaxy A71 nog een stap verder terug gaan doen. Overigens hoef je dan nog niet te klagen. De Galaxy A71 krijgt de beschikking over een 48 megapixels camera. De ultrabreedhoeklens is teruggezet naar maximaal 12 megapixels. In vergelijking met de huidige modellen zullen alle modellen er flink op vooruitgaan als het gaat om hun camerawerk.

Galaxy A51 en Galaxy A61

De Galaxy A61 is goed te vergelijken met de Galaxy A71. Een wijziging in het camerawerk op deze smartphone is onder andere de ultrabreedhoeklens. Hier krijg je de beschikking over maximaal 8 megapixels. Ook de telefotolens zakt terug naar 10 megapixels, maar 2x optische zoom blijft. De ToF-sensor zal op dit model gaan vervallen. Deze sensoren zijn immers niet goedkoop en op deze manier wordt de Galaxy A61 relatief duur. In plaats hiervan wordt de smartphone voorzien van een 5 megapixels dieptesensor.

De Galaxy A51 zal de dieptesensor uit de Galaxy A61 overnemen. Qua camerawerk zal hier ook de vergelijking verder stoppen. De telefotolens en ultrabreedhoeklens worden samengevoegd tot een enkele sensor met een maximale resolutie van 12 megapixels. De hoofdcamera zal over een maximale resolutie gaan beschikken van 32 megapixels. Ook op deze twee modellen zien wij dus zeker vooruitgang als het gaat om de camera’s aan de achterzijde.

Galaxy A21, Galaxy A31 en Galaxy A41

Deze modellen zullen op het gebied van camerawerk helaas nog wat meer moeten gaan inleveren. Hier is uiteraard dan ook de prijs naar. De telefotolens zal op deze modellen gaan vervallen. De ultrabreedhoeklens zal standaard 8 megapixels zijn. Ook de hoofdcamera’s zijn minder indrukwekkend in vergelijking met de modellen hierboven. Zo zal de Galaxy A41 een hoofdcamera krijgen van 24 megapixels, de Galaxy A31 over een 16 megapixels en de Galaxy A21 over een 13 megapixels. Hiermee lijkt de setup van de laatste twee genoemde modellen gelijk aan die van de huidige generatie.

Mogelijk komt Samsung ook nog met de Galaxy A11. Informatie over de camera ontbreekt hier vooralsnog, maar een dual-camera lijkt ons wel het minste. Als hier meer informatie over is zullen wij dit uiteraard direct delen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Eén reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.