Samsung heeft per ongeluk de komst van de Galaxy A51 5G zelf verklapt.

Samsung bevestigt per ongeluk de komst van de Galaxy A51 5G

Samsung heeft zelf per ongeluk de komst van de Galaxy A51 5G bevestigd. Via onze collega’s van Galaxy Club was de smartphone kortstondig terug te vinden op de Zwitserse website van de fabrikant. Hier konden er verschillende hoesjes gevonden worden die ook geschikt zouden zijn voor de Galaxy A51 5G. 

Nog geen prijs bekend

De Europese prijs van de Galaxy A51 5G is helaas nog niet bekend. Op de Zwitserse website wordt helaas nog geen prijs kenbaar gemaakt voor dit model. Inmiddels is de smartphone wel in Nederland leverbaar waarbij je nog enkel connectie kan maken met 4G. De versie, die dus connectie kan maken met 5G, lijkt dus onderweg te zijn. In Amerika is deze laatste variant al wel beschikbaar. In vergelijking met de ‘reguliere 4G’ versie is de Galaxy A51 5G ongeveer $ 100,= duurder. Als wij even de simpele rekensom er op los laten gaan wij er gemakshalve van uit dat deze nieuwe versie € 100,= duurder zal zijn.

Met de vermelding op de officiele website van Samsung lijkt het er sterk op dat deze Galaxy A51 5G spoedig op de agenda staat om in Europa te lanceren. Dit zal vermoedelijk gelijktijdig gebeuren met de Galaxy A71 5G. Heel gek is deze keuze overigens niet. Beide modellen hebben inmiddels bewezen dat ze erg populair zijn in Europa.

Specificaties Galaxy A51 5G

Verwacht geen grote wijzigingen op het gebied van hardware op deze nieuwe Galaxy A51 5G. Enkel de ondersteuning van 5G is de wijziging. Wel wordt het model van een zwaardere processor voorzien om de downloadsnelheid daadwerkelijk aan te kunnen. De smartphone wordt daarom voorzien van de nieuwere Exynos 980 chipset. De snelheid van deze chipset is vergelijkbaar met de Snapdragon 765G chipset.

Om het beste uit de chipset te kunnen halen heeft men ook besloten om het werkgeheugen verder op te schroeven. De Galaxy A51 5G zal daarom standaard geleverd worden met 6 GB werkgeheugen. Om het geheel af te maken wordt de smartphone geleverd met een 6.5 inch scherm, 4500 mAh accu en een viertal camera’s aan de achterzijde. De hoofdcamera betreft een 48 MP lens.


Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.