De Galaxy Fold 2 werd vandaag tijdens de Samsung Developer Conference voor het eerst getoond.

Samsung bevestigt komst en design van de Galaxy Fold 2

Na maanden wachten is sinds kort de Galaxy Fold in enkele landen beschikbaar. Helaas behoort Nederland nog niet tot de gelukkige landen. Achter de schermen werkt Samsung hard aan zijn opvolger. Al eerder doken er berichten op van een radicale wijziging in het ontwerp van de Galaxy Fold 2. Vandaag heeft Samsung kenbaar gemaakt dat men er inderdaad aan werkt en bevestigt ook de wijziging van het ontwerp.

Vroeg stadium

Op het Samsung Developer Conference heeft de fabrikant vandaag de stilte doorbroken na maandenlange geruchten. De Galaxy Fold 2 is voor het eerst echt op beeld verschenen. Het is uiteraard de vraag of de smartphone deze naam werkelijk zal krijgen. Op dit moment wordt de smartphone binnen de wandelgangen van Samsung nog ‘Bloom’ genoemd.

Het is opmerkelijk dat Samsung juist de Galaxy Fold 2 ruim voor lancering al eens laat zien. De fabrikant bericht echter dat de getoonde video en afbeeldingen slechts ter illustratie zijn. De smartphone is momenteel nog volop in ontwikkeling en kan qua uiterlijk nog steeds wijzigen. Ondanks deze wijze woorden lijkt het wel zeker dat de volgende opvouwbare smartphone van Samsung de beschikking gaat krijgen over een punchhole-scherm en een verticale vouw. Hoe dit alles verder in het vat wordt gegoten zullen wij dan nog maar even in het midden laten.

Specificaties Galaxy Fold 2

Zoals gezegd gaf de fabrikant zelf nog niet veel prijs over de aankomende Galaxy Fold 2. Volgens geruchten kunnen wij echter rekenen op een OLED-scherm. Er zijn echter twee varianten in omloop waarbij ment test met een 8.1 inch scherm of een 6.7 inch scherm. Deze bronnen weten in ieder geval wel te melden dat deze modellen over ultradun glas beschikken waardoor het scherm in ieder geval een stuk steviger zal zijn.

Het is nog niet duidelijk welke camera’s hun weg zullen vinden in de Galaxy Fold 2. De fabrikant lijkt hier zelf ook nog niet uit te zijn. Op de video’s zien wij in ieder geval geen duidelijke aanwijzingen hiervoor en missen wij zelfs de uitstulping in de achterzijde. Het is wel vrij zeker dat de Galaxy Fold 2 de beschikking gaat krijgen over de nieuwe Snapdragon 865 chipset met 12 GB werkgeheugen. Voor de opslag zal er standaard 128 GB beschikbaar zijn.

De nieuwe opvouwbare smartphone zal in ieder geval standaard geleverd worden met Android 10. De verwachting is daarnaast dat dit model standaard 5G zal ondersteunen. Voor de accu’s is er gekozen om deze in twee delen op te splitsen. De ene accu heeft een capaciteit van 900 mAh. Van de andere accu is nog geen informatie beschikbaar, maar deze moet wel aanzienlijk groter zijn.

Prijs en beschikbaarheid

De huidige generatie opvouwbare smartphones van Samsung genieten nog van een soort exclusieve status. Dit was ook het oorspronkelijke idee vanuit de fabrikant. Het lijkt er echter nu op dat de Galaxy Fold 2 toch wel wereldwijd beschikbaar zal komen. De eerste generatie zal wellicht ons land overslaan, de tweede generatie zal dit zeker niet doen. De verwachting is dat de smartphone in april leverbaar moet zijn. Dit betekent dat de Galaxy Fold 2 vermoedelijk in februari gelanceerd moet worden. Volgens bronnen zal de opvolger ook een stuk aantrekkelijker moeten worden als het gaat om de prijsstelling. Het gaat hierbij dan om een fors prijsverschil. Exacte cijfers worden helaas tot op heden nog niet genoemd.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.