Royole FlexPai eerst opvouwbare smartphone

Uit geheel onverwachte hoek heeft de onbekende Chinese fabrikant Royole de werelds eerste opvouwbare smartphone gepresenteerd. Hiermee is de fabrikant net een fractie sneller met een opvouwbare smartphone dan Samsung, Huawei of LG. Ook deze fabrikanten zullen spoedig met hun eerste versies op de markt gaan komen.

Royole FlexPai

Opmerkelijk genoeg scharniert het scherm van de FlexPai aan de achterzijde. Wanneer de smartphone dus is dichtgeklapt zie je rondom voornamelijk het scherm nog zitten. Wanneer je het toestel uitklapt ontstaat er een tablet met een schermformaat van 7.8 inch. Royole heeft in dit geval gekozen voor een OLED scherm met een respectabele Full HD+ resolutie.

De nieuwe FlexPai zal volgens de fabrikant gaan werken op de nog niet aangekondigde Snapdragon 8150. Deze processor zal de nieuwe high-end processor van 2019 gaan worden en moet de directe opvolger worden van de Snapdragon 845. De FlexPai is daarnaast voorzien van 8 GB werkgeheugen en is er standaard 256 GB opslag beschikbaar. Deze laatste opslag kan eventueel nog verder uitgebreid worden middels een microSD-kaart.

Voor het camerawerk heeft Royole gekozen voor een 16 megapixels selfiecamera en een 20 megapixels camera aan de achterzijde. De accuduur kan nog wel eens goed tegenvallen aangezien de FlexPai voorzien is van een 3800 mAh accu. In vergelijking met andere smartphones en dergelijke schermen loopt de opvouwbare smartphone hier wel degelijk wat achter.

China

De nieuwe Royole FlexPai is in China gepresenteerd en waarschijnlijk zal deze nieuwe opvouwbare smartphone ook in China blijven. De fabrikant heeft vooralsnog niet te kennen gegeven dat het internationale ambities heeft. Omgerekend zal de nieuwe FlexPai ongeveer € 1160,- moeten gaan kosten. In vergelijking met andere fabrikanten zal de FlexPai dan nog een koopje zijn.

De nieuwe smartphone zal in kleine oplages beschikbaar gaan komen. Het is in China gebruikelijk om dergelijke producten in zogenoemde flashsales te verkopen. Hierbij worden er kleine hoeveelheden van een product aan de man gebracht. De hype die rondom deze verkoop ontstaat heeft de verkoop dan ook weer een impuls.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.